Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zelena lista prijavila Ramljaka: 'Upravlja Agrokorom bez kontrole'

Zelena lista također traži pokretanje izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa "kako bi se institut izvanrednog povjerenika istaknuo među nabrojenim dužnosnicima koji moraju podnositi imovinsku karticu i poštivati sve odredbe navedenog zakona"
07. veljače 2018. u 11:00 2 komentara 783 prikaza
Ante Ramljak
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Zelena lista prijavila je izvanrednog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zato što je bivša Ramljakova tvrtka Texo management d.d. angažirana za savjetovanje samog Ramljaka.

Andrej Plenković u Europskom parlamentu Iva Puljić-Šego Plenković preuzeo odgovornost za Agrokor. Pošteno!

- Napominjem da on temeljem zakona koji je donio Hrvatski sabor i imenovanja Vlade upravlja velikom tvrtkom bez kontrole i odgovornosti, dok će potencijalne tužbe plaćati građani Republike Hrvatske - poručio je danas predsjednik Zelene liste Nenad Matić.

Zelena lista također traži pokretanje izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa "kako bi se institut izvanrednog povjerenika istaknuo među nabrojenim dužnosnicima koji moraju podnositi imovinsku karticu i poštivati sve odredbe navedenog zakona".

U priopćenju navode da, kako u vrijeme donošenja Zakona o sprečavanju sukoba interesa i njegovih izmjena nije postojao Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, u nabrajanju u članku 3. zakona, stavku 1. nije nabrojen izvanredni povjerenik kao dužnosnik u smislu ovog zakona, ali ga obuhvaća članak 3. stavak 2, koji kaže. „Odredbe ovog Zakona primjenjuju se i na obnašatelje dužnosti koje kao dužnosnike imenuje ili potvrđuje Hrvatski sabor, imenuje Vlada Republike Hrvatske ili Predsjednik Republike Hrvatske, osim osoba koje imenuje Predsjednik Republike Hrvatske u skladu s odredbama Zakona o službi u oružanim snagama Republike Hrvatske.“ Iz svega je vrlo jasno, kaže Matić, da Ramljak što se tiče sukoba interesa ima isti status kao i predsjednici i članovi trgovačkih društava koja su u većinskom državnom vlasništvu.

Ante Ramljak
1 / 14
Zagreb: Ante Ramljak i Alastair Beveridge dali izjave za medije o Agrokoru
Plenković u Europskom parlamentu ANDREJ PLENKOVIĆ 'Nisam znao kolike su naknade savjetnika. Načelno mogu reći da to nije dobro' Zdravko Marić afera AGROKOR Z. Marić: Cijeli proces ulazi u završnu fazu i nadam se da će okolnosti biti pozitivne Božo Petrov 'Igra gluhih telefona' Petrov: Dalić mora znati sve o slučaju Agrokor
JAVIO SE IZ AUSTRALIJE
Geofizičar objasnio što se seizmološki dogodilo u Zagrebu 22. ožujka
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
  • Avatar indigo25
    indigo25:

    U mom selu ima jedna narodna poslovica "Ko s đavlom tikve sadi u glavu mu se razbijaju". Pametnom dosta.

  • Avatar superhik74
    superhik74:

    Ma pustite covjeka, radi iz ideala, za sicu od samo 250 tisuca kuna tjedno sto je samo oko 44 tisuce dolara tjedno, ili ti ga samo oko dva miljuna i tristo tisuca dolara godisnje, Ako tako nastavi mogao bi dostici ... prikaži još! placu blagajnice u Konzumu.