Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Petrov: Dalić mora znati sve o slučaju Agrokor

Ako ste sposobni - trebali ste znati, a ako ste nesposobni - ne možete biti potpredsjednik Vlade“, izjavio je Petrov komentirajući slučaj Agrokor i angažiranje domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa na projektu restrukturiranja te tvrtke.
03. veljače 2018. u 15:11 12 komentara 655 prikaza
Božo Petrov
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je  u Opatiji da potpredsjednica Vlade Martina Dalić  "po dužnosti i odnosima" treba znati za sve što se događa u Agrokoru te poručio da premijer treba dati odgovor što će se sad događati vezano uz tu tvrtku.

Bernardić, Ostojić i Milanović Agrokor Bernardić: Visoka primanja savjetnika u Agrokoru su legalna pljačka

„Ako ste sposobni - trebali ste znati, a ako ste nesposobni - ne možete biti potpredsjednik Vlade“, izjavio je Petrov komentirajući slučaj Agrokor i angažiranje domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa na projektu restrukturiranja te tvrtke.

Istaknuo je da Dalić po dužnosti i odnosima treba znati za sve što se događa u Agrokoru.

 „To je igra gluhih telefona, koja je za nas završila još u ožujku ili travnju kad smo procijenili da u Vladi ni ne žele napraviti ništa posebno u Agrokoru nego stvari staviti pod tepih i proći ispod radara javnosti, urediti onako kako su radili zadnjih 20 godina“, rekao je Božo Petrov. 

 Na upit da ocijeni zašto se predsjednik Vlade ne izjašnjava o ovim pitanjima, rekao je da se predsjednik Vlade "ne smije skrivati iza ministara i potpredsjednika Vlade jer on snosi odgovornost".

„Ako potpredsjednica Vlade zna, zna i on, jer je on dao dozvolu za sve ono što se događa  i on je najodgovorniji te zato treba dati odgovor što će se događati sad vezano uz Agrokor“, kazao je predsjednik Mosta.

Ante Ramljak Tjedni pregled - Toni Ivanišević Zdravko Mamić uklizao Anti Ramljaku s pokličem "nećeš razbojniče"!

Petrov je istaknuo da zato inzistiraju na transparentnosti procesa u Agrokoru, jer, kako je naveo, „ako želite razriješiti stvari morate dati sve informacije u javnost, a onda neka ona odluči što je dobro a što ne“.

Potpredsjednica Dalić u petak je poručila da Ante Ramljak ima njezino povjerenje sve dok vodi proces na način sukladan zakonu, sve dok ima podršku vjerovničkog vijeća i sve dok vjerovnici surađuju s njim i podržavaju njegov rad.

 Na pitanje o prihvatljivosti LNG terminala kod Omišlja, Petrov je ustvrdio da se uočene određene negativnosti trebaju ispraviti, kako građani na tom području ne bi imali nikakav rizik i probleme. Ako se ti nedostaci isprave, podražavam projekt LNG terminala jer je to mogućnosti da se ne ovisi samo o jednoj strani, a građanima može donijeti nižu cijenu plina, kazao je.

Martina Dalić | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL  Saborska zastupnica Mosta iz Rijeke Ines Strenja Linić kazala je da je Hrvatskoj potreban energetska neovisno, ali da je predložen projekt plutajućeg terminala neprihvatljiv. Izmijenjen je prvotni projekt terminala a to se ne može činiti mimo volje građana, poručila je. 

 Vodstvo Mosta, saborski zastupnici, stručni suradnici, članovi i simpatizeri okupili su se u Opatiji na programskoj konvenciji pod nazivom „Pokret ostanka“, na kojoj se predstavljaju inicijative i prijedlozi zakonskih izmjena koje je Most predložio i koje će predlagati u idućem razdoblju. Ovo je druga takva konvencija, a bit će ih pet u cijeloj zemlji.

 Božo Petrov je u izjavi za novinstvo kazao da se na ovim skupovima obraćaju svim građanima sa željom da pokažu da se Hrvatsku može urediti kao učinkovitu, pravednu, transparentnu državu.

„Vi možete napraviti u politici sve ako imate volje odlučnosti i hrabrosti, čega je Vladi nedostajalo u zadnjem slučaju vezanom uz Agrokor“, rekao je Petrov. No, istaknuo je, "treba se lišiti sustava veza, usluga i kontrausluga kojima obiluje hrvatska politika zadnjih 20 godina, a mi smo od toga slobodni“.

 Govoreći na skupu Petrov je kazao da on poštuje rad i pravo svakog radnika i poduzetnika da im se rad plati. „Ali, ježim se od onih koji dolaze na radno mjesto nekoliko sati i ništa ne rade a svejedno dobiju plaću. Na takav način zemlja nema budućnosti, a mi je možemo učiniti boljom od Irske i Njemačke“, istaknuo je.

„Imate mogućnosti otići ili ostati i boriti se, a mi smo odlučili boriti se, i onda kad nam nitko nije davao nikakve šanse“, rekao je Božo Petrov.

 Na skupu je predstavljen niz prijedloga mjera i programa s područja javne uprave, pravosuđa, zdravstva, poduzetništva, energetike i demografije. 

Božo Petrov
1 / 8
Božo Petrov SPASIMO BLOKIRANE! Most i Živi zid tražili su zastaru za ovrhe i da se ne dira jedina nekretnina Božo Petrov BURNO U SABORU Most kritizirao zbog Poslovnika: Ovo nas vraća u kameno doba! Gordan Maras Maras o Agrokoru: 'To je sramota. Andrej Plenković već tri dana šuti, ne reagira'
 
Milinović
LIČKO-SENJSKI ŽUPAN
VIDEO Pogledajte snimku pada Darka Milinovića: Suzukijem je u zavoj ušao s 230 km/h
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • droza:

  Jel to Petrov opet zahtjeva ostavku A.Plenkovića?

 • rimac444:

  E moj božo, da je od tebe učiniti čovjeka, a ne lajavu pokvarenu, iskompleksiranu babu babu.

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Javio se najesposobniji podpredsjednik vlade ikad Bože Katastrofa. Kad ce platiti arbitražu objasniti tajne sastanke s Rusima iz ledja svoje vlade, preduga je lista grijeha politikanta iz Metkovica.