Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vozač kamiona dan prije nesreće bio je na hitnoj. Uzeo je lijekove protiv bolova

On je zatražio liječničku pomoć 24 sata prije nesreće
10. lipnja 2019. u 19:29 36 komentara 18644 prikaza
Sisak: Vozač kamiona koji je skrivio tragediju kod Novske odveden na Županijski sud
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Pojavili su se novi detalji stravične nesreće na odmorištu kod Novske, a oni govore o zdravstvenom stanju vozača koji je izazvao nezapamćenu tragediju u istočnoj Hrvatskoj.

Željko Marušić Prometni stručnjak Marušić: Da je vozio 80 na sat, do nesreće vjerojatno ne bi ni došlo

Prema pisanju dnevnik.hr vozač se dan prije nego je skrivio nesreću javio Hitnoj medicinskoj pomoći u Županji zbog jakih bolova u leđima, a sve zbog prekomjernog sjedenja.

Za medije je to potvrdio njegov odvjetnik, a tu dokumentaciju će dostaviti na sud.

- On je čovjek koji je, 'ajmo reći, negdje na pragu treće životne dobi, pred kraj je vozačke karijere. On je, naravno, kao i svi vozači imao određene zdravstvene smetnje. Međutim, ono što je činjenica - je da on nije imao nikakve zdravstvene kontraindikacije za sigurnu vožnju - rekao je odvjetnik za dnevnik.hr.

Vozaču je ordinirana blokada zbog jakih bolova u leđima koja se spuštala prema donjem dijelu kralježnice. Hitna mu je sugerirala uzimanje dvaju lijekova, ali nakon uzimanja jednog od njih morao bi odmoriti jer ne bi bio u idealnom stanju za vožnju.

Prometna nesreća kod Novske

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • aabbcc:

  nije lako a oni sto zagovaraju duzi radni vijek radnika vozca i sl. zanimanja se ne mogu ni popeti u ovu kamioncinu _

 • Avatar neidemdalje
  neidemdalje:

  Možda bi nas ministar pavić mogao informirati kakve će tek biti posljedice rada do 67 godine u opasnim zanimanjima poput ovog...

 • Avatar LogikaII
  LogikaII:

  Samo da istraga bude prava i potpuna, da se ne "zadovolji" prebrzo... svašta ćemo još otkriti... jer od počeka tko ima tri zrna soli u glavi zna da je tu nešto drugo, što, da saznamo, to je cilj za svih, ... prikaži još! posebno mogućih ali izbjegnutih budućih žrtava, tj. Vas i Vaših bližnjih, Vi koji čitate...