Naslovnica Vijesti Svijet

'Udarna vježba' lansiranja projektila pod nadzorom Kim Jong Una

U izvješću se navodi da je Kim izdao nalog za lansiranje i naglasio potrebu za "povećanjem borbenih sposobnosti kako bi se branila politička suverenost i ekonomska samoodrživost" Sjeverne Koreje suočene s prijetnjama i invazijama.
05. svibnja 2019. u 07:05 2 komentara 810 prikaza
Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un nadzirao je u subotu "udarnu vježbu" lansiranja projektila u more na istočnoj obali, izvijestili su u nedjelju državni mediji.

Kim Jong Un pojačava pritisak Sjeverna Koreja opet provocira: Ispalili raketu kratkog dometa, prvu nakon 2017.

Svrha ove vježbe bila je testirati izvedbe "velikih kalibara višestrukih raketnih bacača i taktički navođenog oružja od strane obrambenih postrojbi", priopćila je sjevernokorejska središnja tiskovna agencija, implicirajući da nije riječ o balističkim raketama velikog dometa koje Sjedinjene Države smatraju prijetnjom, prenosi Reuters.

U izvješću se navodi da je Kim izdao nalog za lansiranje i naglasio potrebu za "povećanjem borbenih sposobnosti kako bi se branila politička suverenost i ekonomska samoodrživost" Sjeverne Koreje suočene s prijetnjama i invazijama.

Izjava je uslijedila dan nakon posljednjeg lansiranja, što su analitičari protumačili kao pokušaj pritiska na Washington da popusti u pregovorima o okončanju sjevernokorejskog nuklearnog programa nakon što je summit u veljači završio neuspjehom.

Kim i Putin Prvi susret Kim i Putin zajedno izazivaju Ameriku: U korejskoj areni situacija se dodatno zaoštrila

Južna Koreja je u subotu pozvala svog komunističkog susjeda da "zaustavi djela koja eskaliraju vojne napetosti na Korejskom poluotoku", dok je Trump na Twitteru objavio kako je još uvjeren da bi mogao postići dogovor s Kimom.

Projektili, ispaljeni iz grada Wonsana oko 9 sati ujutro po lokalnom vremenu letjeli su 70 do 200 km u sjeveroistočnom smjeru, izvijestila je južnokorejska vojska u subotu.

Video: Pogledajte kako je Vijetnam dočekao nasmiješenog Kim Jong Una

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • Neo001:

    Nali debeljko išao je po uputstva i dozvolu velikom diktatoru putinu, koji održava sve male ditatore koji teroriziraju svoje naroda kao đto je maduro, kim, asad i slični monstrumi.