Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špancirfest

Turisti dođu usred noći u hostel da prenoće na putu do mora

'17.08.2010., Ulica Julija Merlica, Varazdin - Posljednje pripreme na studentskom domu koji od 01.07. do 12.09. postaje hostel s tri zvijezdice, kako bi posjetiteljima Spancirfesta boravak ucinio sto
'Marko Jurinec/PIXSELL'
17.08.2010.
u 15:45

Hostel je popunjen oba vikenda, a i u ostale dane turisti će teško pronaći slobodnu sobu

U varaždinskom hostelu pri kraju su pripreme za primanje gostiju koji će za Špancirfesta u njemu biti smješteni. Osoblje čini sve da gostima bude ugodno.

- U sobama u potkrovlju je dosta vruće, pa smo odlučili postaviti šest klima-uređaja - kaže Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskog doma, koji je od 1. srpnja do 12. rujna hostel s tri zvjezdice.

Dodaje da Studentski dom, u kojem je 286 postelja, posluje s gubitkom, a pokrivaju ga prihodom od hostela.

Da je riječ o izvrsnom smještaju za prihvatljivu cijenu, potvrdila nam je Emily Bradley, 22-godišnja pjevačica, koja je iz Engleske došla u Varaždin u Međunarodnu ljetnu školu barokne glazbe i plesa.

- Smještaj u hostelu je izvrstan, soba je lijepa, prostrana i čista, a blizu je centra grada, koji je predivan - rekla je Emily.

Oduševljeni su i turisti iz Mađarske, Italije, Češke, Slovačke, Poljske te Hrvatske.

- Prošlog smo vikenda imali stotinu nogometaša iz cijele Europe, koji su sudjelovali na turniru u Međimurju, a tijekom srpnja znale su nas usred noći iznenaditi grupe biciklista i motorista koje su se na putu prema moru ipak odlučili odmoriti i prespavati kod nas - ističe Milijaš.

Dodaje da će za Špancirfest ugostiti izlagače, izvođače, pratitelje i gradsku gardu, za koje je sobe rezervirala gradska Turistička zajednica, te da se u to vrijeme najavila grupa umirovljenika iz Osijeka i planinari iz PD-a "Umag" i PD-a "Šibenik". Uz to, preko internetske stranice nađu ih turisti iz Slovačke i Češke koji idu na more, pa rezerviraju sobu i za noćenje kad se vraćaju s mora. Milijaš kaže da bi imali i više gostiju da imaju restoran te da bi se riješili i gubitaka. U vrijeme Špancirfesta putnici namjernici koji budu tražili smještaj u hostelu, teško će u tome uspjeti.

- Popunjeni smo i mjesta za vikende nema, možda će se koja soba isprazniti u tjednu, pa ćemo moći smjestiti i nekoga bez rezervacije - kaže Milijaš. Dodaje da će kutak za učenje morati pronaći i za nekoliko studenata koji će u Varaždin stići prije 1. rujna, a za vikend, 4. i 5. rujna sobe su rezervirale Udruge branitelja liječenih od PTSP-a iz cijele Hrvatske. Nakon toga u Studentski će se dom vratiti studenti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije