Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ MARKETINŠKI TRIK

Traže povlačenje reklame u kojoj Hitler promovira \'muški\' šampon

Europski parlament
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.03.2012.
u 19:22

Potez neimenovane marketinške agencije naljutio je židovsku zajednicu u Turskoj koja je zatražila hitno povlačenje sporne reklame

Reklama za ''100 posto muški'' šampon Biomen, u kojoj se pojavljuje nacistički vođa Adolf Hitler, izazvala je šok i zgražanje turske javnosti i židovskih zajednica koje su zatražile njezino povlačenje, prenosi B92.

– Ako ne nosite žensku haljinu, ne trebate koristiti ni njezin šampon. Koristite šampon za prave muškarce – a to je Biomen – sugerira nacistički vođa u 12-minutnom sinkroniziranom govoru na crno-bijeloj snimci.

Potez neimenovane marketinške agencije naljutio je židovsku zajednicu koja je zatražila hitno povlačenje sporne reklame.

– Nedopustivo je da se u te svrhe koristi Hitler koji je jasan primjer okrutnosti i divljaštva – objavila je Turska židovska zajednica, dok je direktor Lige za borbu protiv antisemitizma u SAD-u Abraham H. Foksman utvrdio da je ''korištenje Hitlera koji je odgovoran za masovna ubojstva šest milijuna Židova i milijuna drugih tijekom Holokausta, gnjusan i bijedan marketinški potez''.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije