Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapanjio liječnike

Tijekom operacije mozga Brazilac na gitari svirao Beatlese

brazilac
Foto: Screenshot
04.06.2015.
u 13:36

Pacijent je tijekom zahvata cijelo vrijeme bio budan kako bi liječnici mogli bolje pratiti njegove moždane funkcije.

Anthony Kulkamp Dias zapanjio je liječnike svojim glazbenim umijećem koje im je pokazao tijekom operacije mozga.

Naime, 33-godišnji Brazilac podvrgnut je operaciji kako bi mu odstranili tumor na mozgu, a on je tijekom cijele operacije bio budan i svirao svoje omiljene hitove od The Beatlesa kako bi liječnici mogli bolje pratiti njegove moždane funkcije koje se odnose na kontrolu osjeta, pokreta i govora.

Kulkamp, koji inače radi kao bankarski službenik, prije hitova Beatlesa izveo je pjesmu Emanuel koju je napisao za svog novorođenog sina. Brazilcu je tumor otkriven 15 dana nakon rođenja sina, a opaka bolest znantno mu je narušila pamćenje.

Liječnik Jean Abreu Machado, koji je ujedno i direktor klinike u kojoj je operacija izvedena, za Daily Mail priznao je da je ovakav tip operacije veliki izazov za cijeli liječnički tim, ali i za anesteziologa jer se pred njih stavljaju novi zahtjevi da održe pacijente budnim bez da osjete bol.

>>Prvi put u Hrvatskoj : Tumor uklonili budnom pacijentu

>>Operirali mu mozak, a on tijekom operacije svirao gitaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije