Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Srpski mediji žale: 'Nepravda, ovo je presuda cijeloj naciji'

Naslovnice novina u Srbiji različitih su naslova, neki očito žale i negiraju zločine Radovana Karadžića, a neki od njih tek hladno priopćuju presudu iz Haaga.
21. ožujka 2019. u 09:34 13 komentara 1540 prikaza
Naslovnice
Pogledajte galeriju 1/9

U srijedu u 14 sati u Haaškoj sudnici Radovanu Karadžiću je dosuđena doživotna kazna zatvora. Tako je prvostupanjska presuda s 40 godina preinačena u konačnu doživotnu kaznu.

Prosvjed Srpske radikalne stranke Izetbegovićeva SDA: 'Sankcionirati svaku vrstu propagiranja Radovana Karadžića'

Srpski mediji tradicionalno žale za ovakim "suđenjem naciji" te se bave statistikama prema kojima su Srbi dobili preko 1000 godina zatvora, Hrvati oko 300, a Bošnjaci manje od 50 godina zatvora.

Večernjakov novinar iz Haaga komentira presudu Karadžiću

Kuriru na naslovnici je velikim slovima ispisano "Nepravda" uz podnaslov "ovo je presuda cijeloj naciji". Osim toga, usporedili su i brojeve godina zatvora koji su dobili Srbi, Hrvati i Bošnjaci.

Naslovnice | Autor :

Blic za razliku od Kurira puno je objektivnije sastavio naslovnicu. Njima velikim slovima piše "Karadžiću doživotna za genocid u Srbiji" te ispod toga kratko opisuju presudu.

Naslovnice | Autor :

Dnevni list Danas koji se smatra rijetkim neovisnim medijem u Srbiji gotovo i da nije spomenuo presudu. U donjem desnom kutu napisali su kratko "Karadžiću doživotna zbog zločina i genocida".

 

Naslovnice | Autor :

Informer iluzorno na naslovnici piše o "strašnoj nepravdi" i "najtežoj kazni iako nijedan dokaz ne upućuje na njegovu krivicu"

Naslovnice | Autor :

Odvjetnik Radovana Karadžića o kazni doživotnog zatvora

 

 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • znamistinu:

  Sud je cirkus: Razlozi: 1. za Vukovar nema presuda osim 7 g Sljivancaninu 2. Genocid u Prijedoru nad hrvatima i Muslimanima presucen, nema niti tuzbe 3. Nitko iz Vrha JNA nije osuden niti Srbija iako je naveliko sve podrzavala 4. ... prikaži još! Nema presude za etnicko ciscenje i ubijanje Hrvata U Srednjoj Bosni (grabovica, Krizancevo Selo, Tusina, Travnik, vitez, zenica, Busovacke staje itd) gdje su Hrvati poklani odrubljivanjem glave , zatvarani po logorima itd. 5. Presuda 6-orki promasaj suda za dio oko umijesanosti RH u bIH rat. naravno da se RH umijesala jer je BIH -Armija BIH htjela izaci na Neretvu i uzeti dalmaciju . Dubrovnik su tukli iz Trebinja. prema tome RH se nije mogla drugacije obrnaiti nego iz BIH teritorija ( dio oko povrede zenevskih konvenicija je u redu).

 • Avatar Croatino
  Croatino:

  Srpski mediji žale, nek žale i placu, nek se udaraju cijeli dan po guzi. Dok srbi ne vide gresku u politici 90-ih, niko im nemoze pomoci. A tu promjene nema, zato nek pate, placu al nek ostave sve druge na miru.

 • Diosiario:

  Ne znam koliko su dobili Srbi sveukupno, ali znam posve precizno da su Hrvati dobili 277 godina zatvora a Muslimani 41 i pol godinu zatvora, s tim da presude Hazimu Deliću i Esadu Landži su bile na samom početku rada ... prikaži još!ada suda za zločin nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u logoru Čelebić kod Konjica i na njih dvojicu otpadaju 33 godine zatvora a to su bili zamjenik zapovjednika logora i čuvar. Zapovjednik logora Zejnil Delalić u tom predmetu je oslobođen, valjda nije znao da se u njegovom logoru zlostavljaju i ubijaju zarobljenici.