Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sačić: Ništa nismo prikupljali nakon roka

Željko Sačić objašnjava da se s konačnim brojkama kasnilo jer su im neki potpisi otišli na krive adrese
13. lipnja 2018. u 06:55 19 komentara 424 prikaza
Istanbulska konvencija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Najnovija je brojka inicijative “Istina o Istanbulskoj” 377.635 prikupljenih potpisa, što je izazvalo sumnje da se potpisivalo i nakon zakonskog roka.

Istanbulska konvencija Istina o Istanbulskoj Tvrde da imaju potpise. Grbin: Ovo baca ljagu na demokraciju

– Ništa nismo prikupljali nakon roka. Dana 30. svibnja objavili smo da ih imamo 371.821, ali rekli smo i da svi još nisu prebrojeni. To nije jednostavan posao, neke liste otišle su nam na krive adrese, primjerice potpisi iz Međimurja završili su na Rudešu, a oni iz Trilja poslani su u Split preko Knina – objašnjava Željko Sačić.

Je li to doista tako, praktički je nemoguće utvrditi jer Zakon o referendumu nema mehanizme za to, a Vlada ga u skoro vrijeme ne namjerava mijenjati. Inicijativa je podnijela ustavnu tužbu tražeći da im se smanji broj potrebnih potpisa jer ih nisu mogli prikupljati u Rijeci, Puli i Gradcu. Alternativno, traže još 15 dana za potpisivanje u tim gradovima.

Istanbulska konvencija
1 / 7
Istanbulska konvencija
Večernji TV Večernji TV 'Prikupljeno 400.000 potpisa!' Hasanbegović: Pupovac je generator protusrpskog raspoloženja Referendumsko pitanje Ustavni sud: mora se izbjeći zloporaba dominacije većine nad manjinama
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar vlamaar
  vlamaar:

  Svi su nam zakoni nedorečeni uz onakvog “stručnjaka” Šeksa?!

 • Avatar 123456
  123456:

  generale Sačiću - potpisujem! Čestitam na sjajnom poslu!

 • Avatar majmunranko
  majmunranko:

  Sad je veeeliki problem ako se koji potpis eventualno skupio malo kasnije, ali nema nikakvih problema što su pojedini lokalni hitleri poput Obersnela prekršili Ustav i niz zakona tako što su spriječili građane da iskažu svoje demokratsko pravo. U svakoj ... prikaži još! normalnoj zemlji Obersnel bi odavno završio u zatvoru zbog uskrate biračkog prava za što je predviđena kazna zatvora do tri godine, naravno, to se ovdje neće dogoditi jer su i Plenković i Božinović i DORH iz istog jugokomunističkog legla kao i Obersnel. A moglo bi i zasmetati velikoj udbaško-četničkoj koaliciji u formiranju.