Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istina o Istanbulskoj

Sačić: Ništa nismo prikupljali nakon roka

Istanbulska konvencija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.06.2018.
u 06:55

Željko Sačić objašnjava da se s konačnim brojkama kasnilo jer su im neki potpisi otišli na krive adrese

Najnovija je brojka inicijative “Istina o Istanbulskoj” 377.635 prikupljenih potpisa, što je izazvalo sumnje da se potpisivalo i nakon zakonskog roka.

– Ništa nismo prikupljali nakon roka. Dana 30. svibnja objavili smo da ih imamo 371.821, ali rekli smo i da svi još nisu prebrojeni. To nije jednostavan posao, neke liste otišle su nam na krive adrese, primjerice potpisi iz Međimurja završili su na Rudešu, a oni iz Trilja poslani su u Split preko Knina – objašnjava Željko Sačić.

Je li to doista tako, praktički je nemoguće utvrditi jer Zakon o referendumu nema mehanizme za to, a Vlada ga u skoro vrijeme ne namjerava mijenjati. Inicijativa je podnijela ustavnu tužbu tražeći da im se smanji broj potrebnih potpisa jer ih nisu mogli prikupljati u Rijeci, Puli i Gradcu. Alternativno, traže još 15 dana za potpisivanje u tim gradovima.

Istanbulska konvencija
1/7

Komentara 19

DU
Deleted user
07:26 13.06.2018.

Svi su nam zakoni nedorečeni uz onakvog “stručnjaka” Šeksa?!

Avatar 123456
123456
07:05 13.06.2018.

generale Sačiću - potpisujem! Čestitam na sjajnom poslu!

Avatar majmunranko
majmunranko
07:23 13.06.2018.

Sad je veeeliki problem ako se koji potpis eventualno skupio malo kasnije, ali nema nikakvih problema što su pojedini lokalni hitleri poput Obersnela prekršili Ustav i niz zakona tako što su spriječili građane da iskažu svoje demokratsko pravo. U svakoj normalnoj zemlji Obersnel bi odavno završio u zatvoru zbog uskrate biračkog prava za što je predviđena kazna zatvora do tri godine, naravno, to se ovdje neće dogoditi jer su i Plenković i Božinović i DORH iz istog jugokomunističkog legla kao i Obersnel. A moglo bi i zasmetati velikoj udbaško-četničkoj koaliciji u formiranju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije