Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MORA BITI ŽENA I RUSOFOB'

Ruska državna agencija: Kolinda neće biti nova šefica NATO-a, ima normalne odnose s Putinom

Zagreb: U Hilton Garden Inn hotelu održana je LeaderSHE konferencija na kojoj je bila Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
13.09.2022.
u 12:49

Spominju i bivšu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, ali s obzirom na njezine normalne odnose s ruskim predsjednikom, malo je vjerojatno da će proći preliminarnu provjeru - piše ruski državni medij

Ruska državna novinska agencija  RIA Novosti objavila je analizu o mogućoj nasljednici glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga, a u kojoj spominju i našu bivši predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. 

Pišu kako će nova glavna tajnica NATO-a biti žena i rusofob te nagađaju da će na tu poziciju doći najvjerojatnije kanadska vicepremijerka Chrystia Freeland. 

- Ako do ovog imenovanja dođe, bit će to prirodan rezultat određene evolucije Sjevernoatlantskog saveza. Izvorno je stvoren za suprotstavljanje Sovjetskom Savezu i tijekom svih ovih desetljeća ne samo da nije izgubio svoju antirusku bit, već ju je neko vrijeme počeo aktivno naglašavati. Pa, u slučaju dolaska Freeland, antiruska narav saveza dobit će čak i miris nacističkog kolaboracionizma - pišu RIA Novosti. Navode i kako je Freeland unuka Mihaila Komjaka, 'Ukrajinca koji je tijekom Drugog svjetskog rata u okupiranoj Poljskoj radio kao glavni urednik nacističkih novina na ukrajinskom jeziku Krakow Vesti'. 

Kada je Chrystia Freeland trijumfalno došla na vlast i postala ministrica vanjskih poslova Kanade 2017. godine, podaci o aktivnostima njezina djeda u Poljskoj pod nacističkom okupacijom objavljeni su u poljskom i ruskom tisku. Navela je da je sve to kleveta i "ruska propaganda" čiji je cilj "destabilizacija zapadnih demokracija", pišu RIA Novosti. 

Navode i kako još nije sigurno da će Freeland doći na tu poziciju u NATO-u, ali da postoji prešutni dogovor da sljedeći čelnik bude osoba ženskog spola koja mrzi Rusiju. 

- U svakom slučaju, pretraga će se provoditi među kandidatima koji najviše mrze Rusiju - to je već očito. Nije slučajno da je Politico kao glavne potencijalne kandidatkinje za to mjesto označio Daliju Grybauskaite (bivšu predsjednicu Litve) i Kersti Kaljulaid (do prošle godine predsjednicu Estonije). Spominju i bivšu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, ali s obzirom na njezine normalne odnose s ruskim predsjednikom, malo je vjerojatno da će proći preliminarnu provjeru - piše ruski državni medij. 

VIDEO Medvedev zaprijetio Zelenskom: To je dječje zagrijavanje. Do kraja rata neće doći bez kapitulacije

Komentara 17

KO
koraknaprijed
13:08 13.09.2022.

Ha,ha koji prozirni pokušaj deskreditiranJa Kolinde,znači BOJE SE JE!

ST
Starotopoljanin
13:13 13.09.2022.

Ruske propagande

HU
Hubrvi
13:31 13.09.2022.

Kolinda ima sve dispozicije, da bude sefica NATO-a i bilo bi jako dobro, da je izaberu na tu funkciju. A to ce odluciti drzave NATO-a , a ne Rusi, ali niti glodavci iz Hrvatske napunjeni mrznjom prema bivsoj Predsjednici, sa, sa toliko iracionalne mrznje da bi je sutra strijeljali kad bi smjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije