Naslovnica Vijesti Svijet

Putin žestoko uzvratio Americi i EU!

Rusija je najveći je kupac europskog voća i povrća, a prošle godine bila je i drugi najveći uvoznik peradi iz SAD-a
07. kolovoza 2014. u 11:45 377 komentara 32013 prikaza
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon dekreta ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je vladi naredio da zabrani ili ograniči uvoz hrane iz zemalja koje su Rusiji zbog Ukrajine i aneksije Krima nametnule sankcije, ruski premijer Dimitrij Medvedev na današnjem sastanku vlade objavio je o kakvim je proizvodima riječ, javlja Reuters.

Medvedev je rekao da će Rusija zabraniti voće, povrće, meso, ribu, mlijeko i mliječne proizvode uvezeno iz SAD-a, Europske unije, Australije, Kanade i Norveške.

- Ne postoji ništa dobro u sankcijama i nije bilo lako donijeti odluku, ali morali smo to učiniti - rekao je Medvedev. Dodao je da zabrana vrijedi od 7. kolovoza te da će trajati godinu dana.

Podsjetimo, Rusija je lani uvezla hrane u vrijednosti od 43 milijarde dolara, prenosi Reuters. Najveći je kupac europskog voća i povrća. Prema Europskoj komisiji, u 2011. kupila je 28 posto voća koje se izvozi iz Europske unije i 21,5 posto povrća. Također, prošle godine je bila drugi najveći uvoznik peradi iz SAD-a. Ispred nje je bio samo Meksiko. 

>> Obama i Putin razgovarali prvi puta nakon nametanja sankcija 

>> Trgovinske sankcije EU protiv Rusije zadiru u financijski sektor i u naftnu tehnologiju

Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
Recept za uspjeh
Vlasnik najmodernije farme svinja: Godišnje uzgojim 6000 svinja. Poduzeo sam sve da ih zaštitim

A1 izdvaja za Vas

  • mandoljina@gitara:

    Uglavnom,sad će profitirati Todorić kad nam bude uvozio dvije godine stare jabuke iz Poljske jer ipak smo mi deponij za nekvalitetnu robu iz EU.O tome bi trebali razmišljat jer Rusi će elegantno zamijeniti EU proizvođaće voća i povrća sa uvozom ... prikaži još! iz Južne Amerike ( Brazil,Ecuador,Argentina,Chile itd.)A da ne govorim, kako je zabrana uvoza frankstein peradi iz USA najveća dobit za zdravlje ruskih građana.Uostalom Rusi spremaju zabranu sijanja gmo usjeva na 10 godina.a protjerivanje McDonaldsa je u tijeku.Rusi ovdje mogu samo dobiti.

  • mandoljina@gitara:

    Nažalost,razina nekih komentatora je na nivou Ramba i ostalih američkih neoliberalnih gluposti.Ti koji tvrde da Rusija ništa ne proizvodi,šire običnu procionističku propaganda.Za te pametnjakoviće imam samo jedno pitanje: "Sa čijim raketama Ameri šalju u svemir svoje špijunske satelite,kad već nisu ... prikaži još! sposobni napraviti svoje" ?

  • opančar:

    sad će bar srbija moći zadovoljno trljati ruke, neće moći proizvesti hrane kolko će rusija moć otkupiti, a naši seljaci mogu i dalje proljevat mlijeko po šahtama na markovom trgu, hi,hi.