Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI BIJESNI

Redovi ispred Porezne uprave: Zbog koronavirusa radi samo sat vremena sa strankama

Foto: Dalmacija danas
1/2
04.02.2021.
u 09:45

– Pokušajte ne platiti porez ili biti u zaostatku, sjest će vam na vrat. Ali kada od njih tražite rad i svoja prava kao porezne obveznice, nisu revni i koriste COVID za nerad – smatra građanka.

Prijava poreza koja se tradicionalno obavlja svake veljače ove godine još je i teža. Naime, splitska Porezna uprava u Ulici Domovinskog rata radi sa strankama od 8 do 9 sati zbog epidemioloških uvjeta. 

To je dovelo i do velikih redova, a mnogi, kako se moglo i očekivati, ne dođu na red pa se moraju vratiti sljedećeg dana. Brojni građani koji čekaju nisu se ni trudili sakrivati svoje nezadovoljstvo. 

– Čekala sam jučer do 8 sati i nisam došla na red pa sam se vratila danas. Da nemam normalnog poslodavca, ne bih uopće imala kada predati papire. Ovo radno vrijeme je strašno. Pitanje je hoću li i danas stići, a ovo moram predati – kazala je jedna građanka za portal Dalmacija Danas. 

– Pokušajte ne platiti porez ili biti u zaostatku, sjest će vam na vrat. Ali kada od njih tražite rad i svoja prava kao porezne obveznice, nisu revni i koriste COVID za nerad – smatra druga građanka. 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 28

NI
Nini istrijan
09:57 04.02.2021.

Zivimo u digitalnom svijetu a stojimo u redovima kao 60-tih.Mi uopce na shvacamo koliko smo daleko od Evrope.U 26 god od oslobodjenja nismo se pomakli 1 korak osim naravno hvalisanjem i arogancijom.

MA
majkomila
09:52 04.02.2021.

Kao da i inače rade.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
10:04 04.02.2021.

Živio sam nekoliko godina u Ludwigsburgu (grad pored Stuttgarta), preko puta je bio Finanzamt, nikada nisam vidio da je ušlo dvoje.-troje ljudi na dan. Ovi redovi su uvijek najbolji znak da sustav ne funkcionira ili da je stanovništvo it-nepismeno. Svatko,o, tko ima digitalnu osobnu iskaznicu može u svakom trenutku pristupiti svom poreznom kontu, vidjeti stanje, downloadati potrebne obrasce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije