Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI BIJESNI
Povratak na članak

Redovi ispred Porezne uprave: Zbog koronavirusa radi samo sat vremena sa strankama

– Pokušajte ne platiti porez ili biti u zaostatku, sjest će vam na vrat. Ali kada od njih tražite rad i svoja prava kao porezne obveznice, nisu revni i koriste COVID za nerad – smatra građanka.

Komentari 28

NI
Nini istrijan
09:57 04.02.2021.

Zivimo u digitalnom svijetu a stojimo u redovima kao 60-tih.Mi uopce na shvacamo koliko smo daleko od Evrope.U 26 god od oslobodjenja nismo se pomakli 1 korak osim naravno hvalisanjem i arogancijom.

VL
MA
majkomila
09:52 04.02.2021.

Kao da i inače rade.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
10:04 04.02.2021.

Živio sam nekoliko godina u Ludwigsburgu (grad pored Stuttgarta), preko puta je bio Finanzamt, nikada nisam vidio da je ušlo dvoje.-troje ljudi na dan. Ovi redovi su uvijek najbolji znak da sustav ne funkcionira ili da je stanovništvo it-nepismeno. Svatko,o, tko ima digitalnu osobnu iskaznicu može u svakom trenutku pristupiti svom poreznom kontu, vidjeti stanje, downloadati potrebne obrasce...

VL
UM
Umjereni
10:19 04.02.2021.

Prije nego što automatski krenemo pljuvati po državi, valja napomenuti da postoji usluga e-Porezna na kojoj svi, a osobito obveznici obračuna poreza mogu sve obaviti iz svoje kućne fotelje. A to što su neki nesposobni odvojiti malo vremena i upoznati se načinom funkcioniranja i predaje obračuna digitalnim putem je njihov problem. To je kao da se netko žali da je tri sata stajao u redu pred matičnim uredom za izvod iz matice rođenih, a taj isti papir je mogao dobiti za pet sekundi preko sustava e-građani. Razumijem umirovljenike od 70, 80 godina da se ne snalaze, ali sve što radi, ako je toliko nesposobno da mu računalo služi samo za fejs i instagram, e pa onda stoj u redu jer za drugo očigledno nisi.

VL
Avatar najbolji13
najbolji13
09:55 04.02.2021.

morate shvati jedno i to su utpite vise u te glave ne postoji nista zbog vas ili meni i pocnite zivjeti vec jedom u realnosti a ne u filmu ili sta je netko napisao

VL
PE
PetiElement
09:56 04.02.2021.

Niste napisali u kojem gradu.... ako se ne varam, riječ je o području gdje ni inače ne rade više od 2 sata dnevno

VL
DU
Deleted user
09:49 04.02.2021.

Za svu administraciju je corona najbolje kaj se moglo dogoditi: sada imaju sjajan izgovor za nerad...

VL
Avatar rubinet
rubinet
11:10 04.02.2021.

Ova tema bila je izvanredna prigoda za odličan članak. Ali, profesionalno istraživačko novinarstvo uključuje puno znanja ,truda i muke. Pravi novinar bi nazvao odgovorne osobe u Poreznoj upravi, a potom i one u Ministarstvu . No , lakše je prenijetiprenijeti nepotpunu informaciju s drugog portala .Samo navedeš izvor , i to je to. Nema posla ,nema zamjeranja. Sve čisto.

VL
IG
igorl
11:04 04.02.2021.

Prijavljujem 5 razlicitih poreza: redovan rad, pausalni obrt, porez na INO dohodak (dividende), porez na kapitalnu dobit i porez na iznajmljivanje nekretnina. Svake godine prva 4, nekretninski kad promjenim podstanare. Nisam bio u poreznoj od kad sam otvarao obrt i kad sam morao neke papire tamo odnjeti. 3/5 stvari se prijave online, a 2/5 posaljes preporuceno. Ak nesto zahebes - zovu te, pa se ispravi mailom ili postom.

VL
DU
Deleted user
10:01 04.02.2021.

To su te hrvatske institucije koje su nepovratno devastirane podobnim kadrom te imaju ozbiljan problem sa percepcijom svog položaja u društvu jer smatraju i ponašaju se kao da su institucije u njihovom privatnom vlasništvu a ne u vlasništvu svih građana RH! Čudi me da porezna može utvrditi dug kod građanina nevjerojatnom brzinom, dok recimo dug od nekoliko desetaka milijuna njima prođe ispod radara. Uništili ste institucije!

VL
PI
prava istina
10:23 04.02.2021.

Ulijenili se kancelarijski zaposlenici (ne samo u poreznoj nego manje-više u svim ustanovama u kojima moraju stranke dolaziti). Istina je da ih se pod radnim vremenom može vidjeti na tržnicama i u gradu. Rade 1 sat za stranke zbog korone?! Luđeg izgovora ne mogaše pronaći. Na šetalištima, na tržnicama, na skijalištima....gdje još ne, ima ih na stotine a u kancelarijama mogu vrlo lako napraviti barijere u kojima nema šanse da se zaraze (koje li idiotarije). Pošte, banke rade normalno i primaju stranke sa distancama a ovi lenogusci jednostavno su se navikli na nerad i iskorištavaju situaciju da mogu na miru pijuckati kavice, malo kobajagi odraditi i glumiti strah od zaraze.

VL
Avatar najbolji13
najbolji13
09:52 04.02.2021.

ajmo prestati se ponasati kao razmazena djeca i stvarno samo takvi postoji u hrv vise se da ste bili robovi 50 godina

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.