Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vandali

Pronađeni autori zadnjih ustaših i nacističkih grafita u Vukovaru

policija
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
28.08.2015.
u 12:24

Oni su na više lokala, kojima su vlasnici većinom građani srpske nacionalnosti, sprejem ispisali grafite U, kukaste križeve, Ubij Srbina...

PU Vukovarsko-srijemske županije izvijestila je kako je policija došla do saznanja koje su osobe odgovorne za ispisivanje ustaških i nacističkih grafita tijekom noći 25./26. kolovoza u tržnom centru u Vukovaru. Naime, riječ je o tri osobe u dobi od 18 do 20 godina koji su privedeni i uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku. Oni su na više lokala, kojima su vlasnici većinom građani srpske nacionalnosti, sprejem ispisali grafita U, kukaste križeve, Ubij Srbina…

– Do saznanja o mogućim počiniteljima došli smo provedenim kriminalističkim istraživanjem. Sada je sve dalje na Državnom odvjetništvu. Možemo samo reći još da je riječ o osobama s vukovarskog područja – rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović koji nije želio reći nikakve preciznije podatke o privedenim osobama kao niti je li policiji taj trojac poznat i otprije.

>> Srpskom državljaninu na auto urezali 'Niste dobrodošli'

Ključne riječi

Komentara 17

XX
xxx008
13:01 28.08.2015.

Jeste li pronasli tko je covjeku u Pacetinu napisao na kucu:"Seli se ustašo",kako da ne to niste ni trazili i zaboravih spomenuti na 5.8. su istom covjeku zapalili Hrvatski stijeg na kuci,ali to Miliciji nije vazno..

Avatar hr.granicar
hr.granicar
13:50 28.08.2015.

nesmiju da nebi pokvarili odnose sa srbijom.pocelo je ko prije rata samo hrvati u zatvor opsujes drzavu,titu.nemogu vjerovat da smo mi hrvati tako podjeljeni.izgleda da nam treba cvrsta diktatorska ruka da funkcioniramo.neznamo zivit demokratski a trebamo se samo rijesit srba i da vidis.

DM
dr_max
14:32 28.08.2015.

Ovu djecu našli na bazi jučer, nek sad nađu prvo svoje "kolege" svastikaše s Poljuda ako Ostoja dozvoli pa onda i piromane hrvatskih stjegova iz Slavonije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije