Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAC

Prima 17.000 kn, a ne dolazi na posao. Nižetić: Nisam novi Buljubašić

HAC
Foto: Robert Anić/PIXSELL
24.03.2014.
u 09:30

Veljko Nižetić kažnjen je i jer je odvalio GPS uređaj iz službenog automobila.

Veljko Nižetić koordinator je za infrastrukturne projekte u HAC-u, ima plaću od oko 17.000 kuna i službeno vozilo, ali i dva upozorenja uprave jer ne dolazi na posao.

Nadoknada štete

Uprava HAC-a kaznila je Nižetića i jer je službeni automobil koristio u privatne svrhe pa mora za to nadoknaditi štetu tvrtki u iznosu od 12.639 kuna. No, to nije sve, uprava HAC-a kaznila ga je i sa 15 posto plaće jer je utvrđeno da je odvalio GPS uređaj iz službenog automobila pa mora platiti i 212,50 kuna za taj uništeni uređaj.

Zbog svega navedenog Nižetića neki smatraju HAC-ovim Radom Buljubašićem, koji je bio zaposlen u HEP-u, ali nije dolazio na posao u tu tvrtku nego u HDZ. Nižetić je prvo upozorenje uprave HAC-a, potvrdili su nam to u toj tvrtki, dobio 27. kolovoza prošle godine, a drugo mu je izrečeno 17. veljače ove godine. No, to upozorenje Nižetić nije htio primiti pa je ono završilo na oglasnoj ploči u sjedištu HAC-a. U upravi kažu da je u opisu radnog mjesta koordinatora za infrastrukturne projekte predlaganje tih projekata, provedba planova i programa, a za Nižetića kažu da je zadužen i za vođenje projekata izgradnje 40 graničnih prijelaza.

Nižetić pak tvrdi da on uredno obavlja svoj posao i da se posljednje dvije godine naradio kao nikad dosad. Za upozorenja uprave kaže da su nastala na osnovi anonimnih prijava koje su protiv njega pisali ljubomorni kolege iz HAC-a.

– Znate kakvi su predsjednik i član uprave Davor Mihovilić i Marijan Sente, oni dobiju te prijave, slegnu ramenima i kažu: ‘Nama je najlakše to ovako riješiti’ i napišu mi upozorenje – kaže Nižetić dodajući da je radio i na projektu Zračne luke Zagreb te kako je stalno na terenu i da se zato nije prijavljivao kad bi dolazio na posao.

Nisam Buljubašić

Nižetić kaže da on nije nikakav Buljubašić i da iza njega nitko ne stoji pa tako ni njegov prijatelj, bivši pomoćnik ministra prometa Oliver Kumrić, kao što to neki tvrde. Na pitanje kako objašnjava da je zbog nedolaženja na posao bivši šef HAC-a Dražen Guštin dobio otkaz, a on nije, tvrdi da njihovi slučajevi nisu isti.

>>Bivši šef HAC-a Guštin dobio otkaz: Nije dolazio na posao

>>Zbog Buljubašićeva uhljebljenja optužen Mravak i još četvorica

Komentara 39

MI
micika59
10:07 24.03.2014.

nacijo draga takvih Nižetićća i Buljobašića ima u ljepoj našoj barem 2000 , hrpetina njih u lokalnoj samoupravi u agencijama ,ministarstvima,vladi , sudovima ,bolnicama...... važno je u hrvatskoj biti podoban , jer kad "rikneš tu" ..."uhljebiš se tamo" kad bi kad bi zamislite samo u jvnim upravama ,carini,županijskim i opčinskim uredima koliki dobivaju plaču a neznaju što rade i tvrde da rade ,još poneki dobivaju uniforme,aute, telefone bezbroj seminara a običan radnik u realnom sektoru radi... radi i šuti

OS
osica
11:14 24.03.2014.

čovjek skinuo GPS uređaj, -"magla - mislio da radi u saboru " kad tamo na terenu je pitaj boga, gdje jer projekti su tajni.

NS
nemoralni sindikalac
10:20 24.03.2014.

Koji Nižetić? HAC-ovi Buljubašići su Benza- Stanković (80% invalid, naravno lažni), Krizmanić, Kasunić, Stanić, Jovančević, Horvat. Njih ne smije istražiti ovaj vrli novinar. Jad i bijeda hrvatskog novinarstva. Fuj!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije