Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA VRSTA PRIJEVARA

Policija upozorava: Pazite se ovakvih profila na internetu, mnogi su ostali bez novca

Ilustracija
Foto: Getty Images
28.05.2020.
u 16:59

Žrtve iz cijele Hrvatske pronalazio je putem društvenih mreža gdje je lažno se predstavljajući od njih tražio kupovinu Paysafecard bonova koje je potom i unovčio

Slavonskobrodska policija kazneno je prijavila i pritvorila 24-godišnjaka s područja Slavonskog Broda zbog sumnje da je počinio niz računalnih prijevara.

Istragom je utvrđeno da je ovaj serijski prevarant "operirao" od siječnja do ožujka ove godine. Žrtve iz cijele Hrvatske pronalazio je putem društvenih mreža gdje je lažno se predstavljajući od njih tražio kupovinu Paysafecard bonova koje je potom i unovčio. U tome su mu pomagali 20-godišnjak i 31-godišnjak.

- Policijski službenici su 24-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Istog dana okrivljenik je doveden sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji mu je odredio istražni zatvor, nakon čega je predan u zatvor u Požegi. Također, policijski službenici protiv 20-godišnjaka i 31-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Pranja novca“ - priopćila je PU brodsko-posavska.

Potaknuta najnovijim slučajem, policija je upozorila, i to posebno starije osobe, na opasnost tzv. "kloniranih" profila. 

- Upozoravamo građane, posebice one srednje životne dobi koji koriste društvene mreže, da se u svim slučajevima radilo o novom načinu počinjenja računalnih kaznenih djela preuzimanjem osobnih podataka stvarnih osoba i stvaranjem novih „kloniranih“ profila, koje je vrlo lako napraviti. Na taj način se osoba dovodi u zabludu da komunicira s poznanikom, dok u stvarnosti ostvaruje komunikaciju s počiniteljem kaznenog djela. Pozivamo građane da svaki ovakav sumnjivi način komunikacije prijave policiji te da ne nasjedaju na ovakve ili slične načine prijevare putem društvenih mreža - poručili su iz policije.

Komentara 5

KU
Kultura
17:27 28.05.2020.

Jeste kiga strpali u pritvor ko je uzeo milijarde iz poduzeca? Veliki uspjeh policije uhitila je kriminalca koji je maznuo tisucu kuna. Svaka vam cast.

Avatar KimberlyQW82
KimberlyQW82
23:40 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Avatar KimberlyXC74
KimberlyXC74
23:39 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije