Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen i priveden

Policija objavila detalje akcije iz Đakova: Uhićen je uz uporabu sredstava prisile

Pucnjava u Đakovu
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/9
09.07.2019.
u 22:21

Osumnjičenik je pronađen i uhićen na đakovačkom području, kod ulaza na autocestu, a kako se doznaje, pri uhićenju su, iz preventivnih razloga uporabljena sredstva za vezivanje

Andrija Drežnjak (60) ušetao je u Centar za socijalnu skrb u Đakovu oko 12.15 sati gdje je pištoljem ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen (50). Poznavala ga je dobro jer je korisnik Centra. Andrija D. izvukao je pištolj i zapucao. Nesretna je žena na mjestu pala mrtva. Začuvši buku, kolega joj pravnik Ivan Pavić (35) istrčao je na hodnik. Čim ga je ugledao i na njega je zapucao. Liječnici se u bolnici bore za njegov život.

Napadač je pobjegao na biciklu. Gotovo cijeli dan trajala je potraga za 60-godišnjakom. Policija je tijekom dana dobivala razne dojave građana, no niti jedna nije urodila plodom.

Policija je nešto prije 20.30 objavila kako je napadač pronađen i uhićen. Osumnjičenik je pronađen i uhićen na đakovačkom području, kod ulaza na autocestu, a kako se doznaje, pri uhićenju su, iz preventivnih razloga uporabljena sredstva za vezivanje.

– Uhićen je uz uporabu sredstava prisile, bez otpora. Uz njega je pronađeno i vatreno oružje – kazao je Darijo Premec, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske.

"U 20,10 sati u blizini ceste A5 u polju po dojavi građana pronađen je muškarac za kojeg se sumnja da je 60-godišnjak počinio kazneno djelo", kazali su iz PU osječko-baranjske. Provodimo istragu, kazali su u policiji i dodali da nije pružao otpor prilikom uhićenja. Uz njega je pronađeno vatreno oružje.

Osumnjičeni je odveden u pritvorsku jedinicu. "Potraga je trajala, to ćemo sve utvrditi kriminalističkim istraživanjem,sama udaljenost nije velika do Đakova i mjesta prebivališta", kazali su. Stigla je i Hitna pomoć što je redovna procedura jer je svakog osumnjičenika potrebno pregledati.

"U Drenju je također bila dojava", kazali su. Osumnjičeni ostaje večeras u Đakovu, kazali su.

Video: Pucnjava u Đakovu

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar LogikaII
LogikaII
22:15 09.07.2019.

Ono što nakraju se vidi... čitajući večinom komentare na svim portalima, narod skoro pa nikako ne pokazuje neko suosjećajnost, empatiju ili doslovno neko žaljenje za djelatnicom Socijalne skrbi.. uglavnom stav je uhljeb, i iz nerada se može tražiti okidač bolesnika za ovo... zanimljivo... ne znam da li se itko iz sfere Vlasti, države, psihologa uopće upita gdje smo to došli... i kojim putem idemo??

BS
@bserver
01:00 10.07.2019.

"U 20,10 sati u blizini ceste A5 u polju po dojavi građana pronađen je muškarac za kojeg se sumnja da je 60-godišnjak počinio kazneno djelo"... Današnja priopćenja kako policije, tužiteljstva tako i novinara su otprilike kao djeca u dječjem vrtiću. Kriminalce se skriva, pišu se inicijali, bez snimki lica... pravi dječji vrtić! Ako je sumnja, ok. Ne treba nikog unaprijed osuditi. Ali kod ovakvih slučaja di se zna tko je ubojica, čemu to prenemaganje? Nezrelo, neozbiljno i smiješno!

CH
chemica
22:00 09.07.2019.

Sredstvo prisile: Perce, da ga s njim pogladiš po...Jadna naša domovino...Policija se ne usudi izrešetati čak ni ovakvu ljudsku karikaturu koja nam svima skupa troši zrak. Biti opasan po ljudsko društvo, a iz kaveza može izaći samo još opasniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije