Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA ODLUČUJE O ZAŠTITI

Plenković oko prijetnji Nacionalu: Osuđujem sve prijetnje novinarima

Cetingrad: Premijer Andrej Plenkovi? u obilasku granice s Bosnom i Hercegovinom
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
23.05.2024.
u 15:43

Na upit novinara vezano za prijeteću poruku tjedniku Nacional, o čemu je redakcija izvijestila policiju, novinari su premijera pitali je li se 'osjeća odgovornim', uz konstataciju da se u prijetećoj poruci medije kvalificira kao "osovinu zla" i  'koristio isti jezik' koji je i sam koristio

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Cetingradu komentirao prijetnje koje je zaprimilo uredništvo tjednika Nacionala, osudio je sve prijetnje novinarima, dodavši da poštuju njihov rad i slobode te kako će policija provjeriti i utvrditi tko su ti koji prijete. Predsjednik Vlade RH posjetio je Postaju granične policije Cetingrad, a tom prigodom pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno održao je prezentaciju o aktualnom stanju migracija i radu granične policije na navedenom području.

Na upit novinara vezano za prijeteću poruku tjedniku Nacional, o čemu je redakcija izvijestila policiju, novinari su premijera pitali je li se 'osjeća odgovornim', uz konstataciju da se u prijetećoj poruci medije kvalificira kao "osovinu zla" i  'koristio isti jezik' koji je i sam koristio. Plenković je s čuđenjem odbacio takvo tumačenje, upitavši odakle te ideje.

"Ne, ja sigurno ne. Ne znam uopće odakle vam takva ideja", odgovorio je Plenković na pitanje 'osjeća li odgovornost jer se u prijetećoj poruci koristio isti jezik koji je i sam koristio na jednom stranačkom sastanku'. Dodao je - da li možda misle na "interni govor na stranačkom sastanku koji nije bio predmet javnosti, koji je trebao figurativno objasniti neke političke pozicije, i nema nikakve veze s ovim".

Plenković je također istaknuo kako bi bilo dobro vidjeti tko su ti koji prijete i da će to sigurno utvrditi hrvatska policija. "Mi osuđujemo sve prijetnje novinarima, poštujemo njihov rad i njihove slobode, i o tome smo se dokazali", naglasio je. Na upit hoće li uredništvo Nacionala dobiti zaštitu, premijer Plenković je rekao kako to nije na njemu i da će policija provjeriti sve te prijetnje i onda će odlučiti o tome.

POVEZANI ČLANCI:

Upitan je li to opasno, poručio je da su prijetnje opasne svima. "Hoćete da vam ja sada citiram možda neke od članaka koji su podržavali teroristički napad na Banske dvore i (napadača) Bezuka? Hoćete da izvučem koji novinar, koji kolumnist, u kojem dnevnom tisku, koji su novinari ili komentatori rekli - eto kad im se prijeti, plaše se, boje se, boje se za sebe, za svoju obitelj? Hoćete malo da u tu sferu uđemo ili kuda idete? ", dodao je.

Redakcija tjednika Nacional potvrdila je kako je u ponedjeljak, 20. svibnja, zaprimila prijeteću poruku o napadu na novinare zbog čega je redakcija o tome službeno izvijestila ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i predala prijavu policijskim istražiteljima.

U poruci koja je stigla u jutarnjim satima, s vidljivog broja mobitela, bile su izrijekom navedene izravne prijetnje novinarima Nacionala, u kojima je jasno naznačena poveznica sa stravičnim atentatom na bivšeg vlasnika Nacionala Ivu Pukanića i njegova bliskog suradnika Niku Franjića. Nacional je prenio i autentični sadržaj poruke.

>> VIDEO Rusija uhitila četvrtu figuru obrane zbog primanja mita

Komentara 4

BU
burza
16:03 23.05.2024.

Gospodo novinari kako sijete tako zanjete vi mozete svakog ocrniti bez dokaza navlaciti gnjev natoda

ED
edvardl
17:22 23.05.2024.

Ne treba im prijetiti, "Nacional" taj antihrvatski tjednik, treba zabraniti u HR, nek idu tamo, od kud im je vlasnik i gdje im je bolje!

PR
prajdali100
17:44 23.05.2024.

Nacional nije ni vrijedan pomena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije