Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vršnjačko nasilje

Osnovnoškolke u Slavonskom Brodu istukle romsku učenicu, u cijeli slučaj se uključila i policija

nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL, ilustracija
24.03.2023.
u 11:03

Jesu li iz škole reagirali na vrijeme i po predviđenom protokolu, navode portali, znat će se nakon nadzora Ministarstva obrazovanja koje je od škole zatražilo očitovanje.

Brodsko-posavska policija istražuje slučaj nasilja u slavonskobrodskoj osnovnoj školi gdje su, po pisanju medija, njeni vršnjaci prije desetak dana premlatili i lakše ozlijedili učenicu petog razreda, a od škole se očekuje očitovanje Ministarstvu obrazovanja.

"Policija je odmah postupila po primanju dojave i istraga je u tijeku", rekla je u petak Hini policijska glasnogovornica Kata Nujić i navela kako, zbog utvrđivanja svih detalja i činjenice da su istragom obuhvaćene maloljetne osobe, o okolnostima ovog događaja zasad ne žele izlaziti u javnost, pa tako niti tko ga je i kada prijavio.

Mediji navode da je Ministarstvo obrazovanja zatražilo očitovanje Osnovne škole Blaž Tadijanović o slučaju od 14. ožujka kada su djevojčicu petog razreda, navodno romske nacionalnosti, premlatili njeni školski vršnjaci, nakon čega je zbrinuta u bolnici.

Iz slavonskobrodske bolnice su im potvrdili da je djevojčica u pratnji majke tada zatražila liječničku pomoć, a utvrđene su joj lakše ozljede, zbog čega su o tome iz bolnice obavijestili policiju.

Ravnateljica škole Sanja Spajić u četvrtak je za HRT izjavila da je škola na slučaj reagirala promptno i po protokolima te da ne želi govoriti o detaljima s obzirom da se i dalje vode razgovori.

"Postupamo po protokolu o postupanju u slučaju nasilja, ali još uvijek nije cijeli proces završen", naglasila je Spajić,

Jesu li iz škole reagirali na vrijeme i po predviđenom protokolu, navode portali, znat će se nakon nadzora Ministarstva obrazovanja koje je od škole zatražilo očitovanje.

>> VIDEO: Zaljubljenik u vježbanje na TikToku jede pseću hranu jer je navodno 'prepuna proteina'

 

Komentara 1

LI
liliZG
19:36 26.03.2023.

čitam o tom slučaju i umirem od smijeha kada krenu pisati kako je sve počelo kada su se dvije djevojčice igrale papučama, jedna je drugoj uzimala papuče koje je ova druga pokušavala vratiti.... i-g-r-a-l-e,.... očito nova riječ kada ti školska kolegica uzme papuče koje ti ne želi vratiti , hebe te u mozak i to smatra zabavom...i na kraju pobere batine.........................ajmo pitati tu drugu djevojčicu koja je pokušavala vratiti svoje papuče što ona misli o tome i koliko već dugo trpi slično "igranje" ??? mala romkinja bulingira ekipu iz razreda a onda kada djeca puknu i obračunaju se sami onda vičemo ..rassssizammm i onaj koji maltretira iznada postaje žrtva. već viđeno u našem školstvu, ne samo kada se radi o manjinama, nego i svim razrednim bulingašima koji tako na kraju završe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije