Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maloljetnice pretukle vršnjakinju

Roditelji u šoku nakon brutalnog nasilja u Sesvetama: 'Grozno, vukle su je na drugi kraj naselja'

Obiteljsko nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL
20.03.2023.
u 09:58

Policija je precizirala da je provela kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom koji su u utorak navečer, ispred jedne škole u Sesvetama, presreli maloljetnicu koju su srušile na tlo, a potom dok je ležala, više je puta udarale nogama i rukama po glavi i tijelu.

Zagrebačka policija privela je pritvorskom nadzorniku tri maloljetnice koje su u utorak u Sesvetama pretukle maloljetnicu, jedna od pritvorenih to je snimila mobitelom, a snimka napada proširila se društvenim mrežama, izvijestila je policija. Policija je precizirala da je provela kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom koji su u utorak navečer, ispred jedne škole u Sesvetama, presreli maloljetnicu koju su srušile na tlo, a potom dok je ležala, više je puta udarale nogama i rukama po glavi i tijelu. Jedna je maloljetnica osumnjičena da je napad snimila mobitelom, nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama.

"Grozno..., to se desilo u kvartu i to ne na jednom mjestu da nitko nije reagirao. Vidjela sam snimku, dio je snimljen ispred jednog kafića. Nije mi jasno da nitko nije izašao", komentirala je sve za RTL majka troje djece.

Roditelji djece koja u tom naselju idu u školu zgroženi su. "Što znači da je još gore. Počelo je na jednom mjestu, a onda su djevojčicu vukle na drugi kraj naselja i još k tome na glavnu cestu", govori Sanja Petrović, majka iz naselja u kojem se dogodilo vršnjačko nasilje. Nastavlja, sve je trajalo dosta dugo. "Ono čega se još više bojim, da ono što je vidljivo na snimkama koje doista brutalno izgledaju, postoje još gore stvari koje nisu objavljene", govori Sanja Petrović.

Zbog jednog od najtežih sukoba u Jelkovcu, roditeljima je stiglo i pismo ravnateljice koja moli roditelje da ozbiljno razgovaraju sa svojom djecom i ukažu im da nasilje nikad nije rješenje problema.

Liječnička pomoć napadnutoj maloljetnici pružena je u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, uz mogućnost prekvalifikacije ozljeda, navode iz PUZ-a. Policija ističe da je protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena kaznena prijava.

Video: Detalji stravičnog ubojstva u Njemačkoj: TikTok svađa pretvorila djevojčice u ubojice?

Komentara 3

NO
nostradamus11
10:20 20.03.2023.

Strašno je u kojem pravcu se društvo kreće. Djeca odrastaju gledajući u ekrane. Stvaraju sliku lažne vrijednosti gdje nije bitno kakav si nego što drugi misle. Roditelji ne znaju gdje su im djeca i što rade. Ne znaju komunicirati niti izraziti mišljenje. Iskreno,bojim se, da je ovo tek početak i da će,ako se nešto ubrzo ne promjeni,biti sve gore. Dok negdje ne završi tragično neće nitko ništa poduzeti,a tada će već biti kasno. Roditelji probudite se i počnite odgajati svoju djecu. Biti roditelj ne znači samo imati djete,puno je to teži posao,to je poziv, koji smo sami izabrali. Radim u školi i vjerujte mi situacija je poprilično zabrinjavajuća!!

KA
kažemja
11:36 20.03.2023.

Prava slika i prilika društva.Djeca samo rade ono što vide od odraslih.Počevši od dva najodgovornija čovjeka u državi koji se svađaju i vrijeđaju godinama pa do onog lika koji vrijeđa nekog samo zato jer je druge boje kože ,to snima i još se hvali s tim,pa do otvorene podrške trostrukog ubojice iz Splita većine ljudi . Kakve su to poruke za mlade, nezrele ljude ?? Da se nasiljem rješavaju problemi.To je jedina poruka.A toga će biti sve više.

ST
stomiovotreba
10:15 20.03.2023.

Naucile od roditelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije