Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manja kazna

Osam godina pedofilu koji je sa 50 kn namamio djevojčicu i silovao je

Nasilje
Arhiva Vl
13.07.2010.
u 14:43

Pedofil nije poricao određen kontakt s djevojčicom, ali je negirao sam spolni čin. Govorio je kako je bio pijan cijeli dan.

Osijek - M. N. (29) osam će godina provest u zatvoru zbog silovanja desetogodišnje djevojčice iz Baranje. Odredio je tako Vrhovni sud, koji je za dvije godine smanjio presudu Županijskog suda u Osijeku.

Muškarac je nesretnu djevojčicu, koju je poznavao od ranije, presreo na ulici kad se iz lunaparka vraćala kući 10. studenog lani oko 20 sati. Ubrzo je skovao plan, zamolio je da mu pomogne zamijeniti novčanicu od 200 kuna, a zauzvrat joj je obećao dati 50 kuna. Nagovorio ju je tako da pođe s njim do osnovne škole, a kad su zašli na skrovito mjesto iza zgrade, nasrnuo je na nju i pokrio joj rukom usta da ne može dozivati pomoć.

Prijetio je da će “ubiti i nju i tatu i mamu i baciti bombu na njihovu kuću” te je silovao. Rekao joj je potom kako će se premjestiti do igrališta te “nastaviti raditi isto cijelu noć”.

Malena ga je, pak, uvjerila da je gladna i zamolila da ju odvede do pečenjarnice i kupi hamburger, što je iskoristila da dozove pomoć. 

Pedofil nije poricao određeni kontakt s djevojčicom, ali je negirao sam spolni čin. Govorio je kako je bio pijan cijeli dan.

Vrhovni je sud kaznu umanjio jer je smatra prestrogom “s obzirom na to da je psihijatrijskim vještačenjem utvrđen poremećaj ličnosti disocijalnog tipa uz alkoholnu ovisnost”. Dovelo je to, obrazloženo je, do smanjene uračunljivosti. Usto, Vrhovni je sud kao olakotnu okolnost uzeo i “nepovoljne uvjete odrastanja u specifičnostima romske zajednice”.

Komentara 16

BO
boston
14:57 13.07.2010.

djete je dobilo dozivotnu traumu, 8 godina robije je sramno malo!

CA
ck_anonimus
15:27 13.07.2010.

bljuje mi se od takve \"specifičnosti romske zajednice\" .. a i od ostalih ..

Avatar Erwin Johannes Eugen Rommel
Erwin Johannes Eugen Rommel
13:15 16.07.2010.

Sta bi tek bilo da joj je ponudio 100Kn?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije