Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak Zdravka Peveca

Nisam potonuo, dižem glavu i vraćam se u biznis

Zdravko i Višnja Pevec
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
23.11.2015.
u 21:24

Bjelovarski poduzetnik, koji je iskusio i poslovni vrhunac i totalni krah, ne otkriva detalje novog pothvata. Sve će reći, kaže, kad za to dođe vrijeme

Šest godina nakon što je ostao bez svoga lanca trgovina, Zdravko Pevec ulazi u novi biznis. U listopadu je imenovan prokuristom tvrtke Pevec Danijel i Davorin, nazvane po njegovim sinovima. Tvrtka je registrirana za brojne djelatnosti, od projektiranja, građenja i trgovanja nekretninama do proizvodnje namještaja i računalnog programiranja.

Prošli tjedan Pevec je sa sinovima viđen u Zagrebu kako u jednome skladištu nadgleda utovar drvenih paleta. No, o kakvom se biznisu točno radi, zasad ne želi otkriti.

– Nisam potonuo, nego sam podignuo glavu, i to više nego mnogi drugi – kazao nam je, ali o novome poslovnom početku ne želi detaljnije. – Sve će se znati kad dođe vrijeme.

Prvi put poslovno carstvo počeo je graditi prije 25 godina. Mali servis za popravak kosilica prerastao je u prvu trgovinu “za kuću i dom”, a na vrhuncu je tvrtka Pevec imala 11 trgovačkih centara s oko 4000 zaposlenih.

Kraj je došao 2009. godine, kada je poduzeće završilo u stečaju. Govorilo se da je tomu razlog bila Pevčevo neumjereno, megalomansko širenje, a on je poslije tvrdio kako je glavni krivac, uz nastupajuću recesiju, bila politika.

Nije član stranke

– Nisam bio član nijedne stranke, da bi me ona zaštitila. Ostao sam sam. Visoko sam se vinuo i bilo nas je vrlo lako uništiti – kazao je kad je već bio izložen pravosudnom progonu zbog optužbi za financijske malverzacije.

U siječnju ove godine nepravomoćno je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog toga što je svoju bivšu tvrtku oštetio za četiri milijuna kuna, a državni proračun za oko 27 milijuna kuna. – Uzeli su mi djedovinu i prezime, ostao mi je samo život – izjavio je nakon izricanja presude, s kojom se nije mogao pomiriti.

U zadnjih pet godina Pevec i njegova supruga Višnja vratili su se poljoprivredi, kojom su se bavili i prije devedesetih godina.

Uzgajaju kukuruz

Na imanju u Donjim Mostima, malome mjestu na pola puta između Bjelovara i Koprivnice, uzgajaju kukuruz, pšenicu, uljanu repicu i konoplju na dvjesto hektara zemlje, a obrađuju i vinograd s desetak tisuća trsova. Sada se Pevec očito upustio u novi poslovni pothvat, ali zasad ne želi biti u medijskome fokusu.

>> Pevec otvara nove trgovine i cilja na milijardu kuna prihoda

Mislite li da se Zdravko Pevec može vratiti tamo gdje je bio prije poslovnog kraha?

Komentara 48

Avatar think pink
think pink
23:09 23.11.2015.

ma neka se on vrati u biznis... samo da se vesna ne vrati pjevanju...

EU
europromatrac
06:47 24.11.2015.

Mogao bi uspjeti,samo neka gospođu drži dalje od poslovođe. A radnicima uvede kontrolu da ga ne kradu,jer iznosili su iz peveca kao da je Apokalipsa.

MM
Matan matan
22:03 23.11.2015.

I vi ste gospodine Pevec zagrizli zalogaj koji vas je udavio dok su vasi zaposlenici dobijali mrvice.Ljudski je nadati se ali i izvuci neke pouke iz proslosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije