Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop Zakonu

Nevladine udruge: Zaustavite privatizacijsku pljačku Hrvatske

Zelena akcija
Zelena akcija
23.01.2013.
u 13:55

Ukoliko se nastavi s procedurom donošenja ovog Zakona Vlada šalje poruku da nema povjerenja u vlastite propise, administrativne sustave i stručne službe u nizu resora

Ovakav Zakon o strateškim investicijskim projektima nepotreban je jer je poznato je da su ključni razlozi zbog kojih investitori zaobilaze Hrvatsku administrativne barijere, pravna nesigurnost te neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Zbog toga je jasno da Vlada treba riješiti navedene probleme, a ne donositi zakon koji će omogućiti drugu privatizacijsku pljačku. To su danas u podne na konferenciji za medije poručili GONG, Transparency International Hrvatska, Zelena akcija, Pravo na grad i Udruženje hrvatskih arhitekata.

Ukoliko se nastavi s procedurom donošenja ovog Zakona Vlada šalje poruku da nema povjerenja u vlastite propise, administrativne sustave i stručne službe u nizu resora - od obrazovanja, preko poljoprivrede, do turizma, prostornog planiranja i zaštite okoliša, smatraju udruge.

Kako bi se spriječila dugoročna šteta, od Vlade RH i Sabora tražimo da obustavi samostalno krojenje ovog Zakona koje je poduzelo Ministarstvo gospodarstva te da kao prvi korak smanjenja štete naloži hitnu provedbu procjene učinka ovog propisa, i to uz stručno vodstvo Ureda za zakonodavstvo, rečeno je na konferenciji. 

>>Crkva protiv izdvajanja šuma i voda iz javnih dobara Hrvatske

>>HSP protiv prijedloga Zakona o strateškim investicijama u RH

Komentara 2

CR
Cro10a
14:30 23.01.2013.

ma nemoj mi reći nvo-i se javili, strani plaćenici koji tobož rade za naše dobro a i dobiva se iz proračuna kako ko neko više neko manje, a di je građanska akcija? čija su oni ekspozitura? koji su to građani koje oni predstavljaju to mi nije jasno, zašto se tim ljudima daje medijski prostor kad god im treba, netreba mi nikakav nvo da radi za moju "korist" skinite mi se!!!

VI
vital
15:42 23.01.2013.

Više i besmisleno pričati. Kako će ljudi biti racionalni kada im ,kada im se servira svako malo da su jadrankamen,riz,kamensko svijetska tehnološka čuda koja kriza nije ni okrznula,”knjige naruđbi su im pune do 2020g”,samo lopovi i dušmani nedaju nego žele zagospodariti tim njihovim nekretninama i “namjerno ih žele uništiti zbog nekretnina”,pazite čitava europa i svijet ludi su za našim nekretninama?Grci prodaju 70tisuća najvrijednih državnih zemljišta i uopće nema interesa?Ali zato pola svijeta čeka u redu da kupi zgradu kamenskog,riz-a i jadrankamena?Pa kako će narod biti racionalan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije