Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnik Nenad Bakić frustriran

'Donacije hrvatskom školstvu hrane uhljebe, carinik mi je rekao 'Imate sreću da više nismo u komunizmu"

Nenad Bakić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
12.03.2016.
u 18:05

Kaže i kako su se već obratili ministru financija za dobivanje izuzetka, ali ih je odbio zbog propisa

Poduzetnik Nenad Bakić danas je s javnošću podijelio problematiku oko plaćanja poreza za opremu za robotiku i automatiku koju daje hrvatskim školama i drugim organizacijama.

- Naše donacije hrvatskom školstvu hrane uhljebe. Neka i uhljebi dobiju ono što im NE pripada, ako djeca dobiju ono što im pripada - piše Bakić.

Kaže i kako su se već obratili ministru financija za dobivanje izuzetka, ali ih je odbio zbog propisa. Usporedio je plaćanje PDV-a s dolaskom humanitarne pomoći u Afriku: 'znate da diktator pojede pola'.

Komentirao je i situaciju u kojoj mu "uhljebi" nisu htjeli obračunati carinu i PDV jer im je bilo prekomplicirano. 'Kad sam prigovorio zbog sporosti procedure, jedan mi je carinik rekao: 'Imate sreću da više nismo u komunizmu, inače ne biste izašli živi na ova vrata!' - prepričao je Bakić.

Poznati investitor na domaćem tržištu kapitala frustriran je načinom ponašanja nadležnih, ali ne i samim plaćanjem nameta.

 

-- Molim podijelite! Već preko pola godine ovo kipi u meni, ali napokon sam odlučio ovo podijeliti s javnošću.+ + +...

Posted by Nenad Bakic on 12. ožujka 2016

>> Izvoz nam je prilika za rast

Komentara 11

DO
doktorica
19:00 12.03.2016.

uhljebi naši mili i dragi,treba vas peruškom svaki dan gladiti....

ST
stefj
19:55 12.03.2016.

Tja, jadni uhljebi... Pa treba skupiti za još 6%... Inače, to se može riješiti u veleprodaji da se proda po 1 KN. Istina, time se navlači bijes financijske policije, ali bolje i to nego kada se donira, donirati još pola uhljebima...

MA
Maja28
09:02 13.03.2016.

Ma donatori i ne mogu zbog bekakvih glupih procedura davati donacije. To znam jer su uspješnim gimnazijalcima neki privatnici za osvojeno natjecanje u Briselu htjeli pomoći ali Ravnatelj je rekao da nema načina jer će im se odvaditi od predviđenih novaca za put i smještaj u hostelu. Toliko o donacijama. Roditelji dakle moraju financirati polog u hostel- ne hotel i dati đeparac jer se nije našao način dozvoliti mjesnim poduzetnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije