Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJAN INCIDENT

Napad u Walesu: Izbodena mlada žena, zatvorene škole

Ilustracija
Unsplash
05.12.2023.
u 13:37

"Svjesni smo incidenta u Aberfanu, stoga trenutno iz predostrožnosti držimo učenike na sigurnom unutar zgrade i sva ulazna vrata su zaključana", kazala je ravnateljica jedne škole.

U velškom selu Aberfan dogodio se "ozbiljan incident", javljaju tamošnji mediji. Dodaju da je jedna osoba prebačena u bolnicu nakon incidenta, a škole i društveni centri u lokalnom mjestu trenutno su zatvoreni. Kako je policija naknadno javila oko 14 sati, u napadu nožem izbodena je 29-godišnja žena, teško je ozlijeđena, no nije životno ugrožena. Policija je dodala da je napadač u bijegu te da aktivno tragaju za njim. 

- Hitne službe odgovaraju na ozbiljan napad koji se dogodio na Moy Roadu u Aberfanu nešto prije 9:10 jutros. Naoružani policajci su u tom području i tražimo da ljudi izbjegavaju to područje kako bismo mogli učinkovito riješiti ovaj incident - rekao je glasnogovornik policije Južnog Walesa.

Istodobno, oglasila se i velška služba hitne pomoći, koja je izvijestila da je ozlijeđena osoba hitno prevezena u Sveučilišnu bolnicu Walesa u Cardiffu. - Poslali smo jedno hitno vozilo hitne pomoći, jedno zračno vozilo hitne pomoći i jedno vozilo Jedinica za hitne intervencije na mjesto događaja, gdje je hitna medicinska služba za pronalaženje i prijenos pružila podršku naprednoj intenzivnoj njezi. Prevezli smo jednog pacijenta cestom do Sveučilišne bolnice Wales u Cardiffu na daljnje liječenje - rekao je glasnogovornik velške službe hitne pomoći.

Škole i društveni centri iz tog područja potvrdili su za britanske medije da su trenutno zatvoreni. - Svjesni smo incidenta u Aberfanu, stoga trenutno iz predostrožnosti držimo učenike na sigurnom unutar zgrade i sva ulazna vrata su zaključana - kazala je za Sky News Rhiannon Stephens Davies, ravnateljica škole Greenfield.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Teška nesreća u Zadru: Djevojka (22) motociklom se zabila u Kopnena vrata, na mjestu preminula

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije