Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čišćenje ide sporo

Nakon nezapamćene mećave: U Madridu zbog poledice 50 pacijenata svaki sat

SPAIN-MADRID-STORM-AFTERMATH
Foto: Meng Dingbo/XINHUA/PIXSELL
1/4
14.01.2021.
u 07:28

Snijeg koji je prošlog tjedna padao 33 sata bez prestanka, nakon smirenja vremena pretvorio se u led, a čišćenje gradskih ulica odvija se sporo zbog nedovoljnog broja ralica i lopata.

Svaki sat vremena zbog loma ili nagnječenja kosti u Madridu u bolnici završi 50 osoba, zabilježila je u srijedu gradska zdravstvena služba nakon što je snježna oluja Filomena ostavila iza sebe skliske ledene ulice.

U posljednjih 36 sati na odjele hitne pomoći u madridskim bolnicama zaprimljeno je 2000 stanovnika, izjavio je gradski dužnosnik za zdravstvo Enrique Ruiz Escudero tijekom razgovora za radijsku postaju Onda Cero. Oko 40 posto svih slučajeva zaprimljenih na hitnoj žrtve su poledice nastale nakon prolaska snježne oluje "Filomene".

SPAIN-MADRID-STORM-AFTERMATH (210114) -- MADRID, Jan. 14, 2021 (Xinhua) -- People walk on snow-covered road in Madrid, Spain, Jan. 13, 2021. The Spanish government on Tuesday confirmed the deaths of five people related to Storm Filomena, which has brought record snowfall to central and eastern Spain and floods to parts of the south of the country. (Xinhua/Meng Dingbo) Meng Dingbo Photo: XINHUA/PIXSELL
Foto: Meng Dingbo/XINHUA/PIXSELL

Snijeg koji je prošlog tjedna, u petak i subotu padao 33 sata bez prestanka u Madridu, nakon smirenja vremena pretvorio se u led, a čišćenje gradskih ulica odvija se sporo zbog nedovoljnog broja ralica i lopata.

Služba za pomoć i hitne intervencije pozvala je 6,6 milijuna stanovnika Madrida i okolice da ne izlaze na ulice ukoliko to nije neophodno.

Prošli vikend je gradom prohujalo snježno nevrijeme kakvo desetljećima nije zabilježno ondje te kakvog se ne sjećaju niti najstariji građani. Zime su u Madridu obično suhe i sunčane.

Komentara 5

AA
aabbcc
13:36 14.01.2021.

Sad ce biti tesko utvrditi u Madridu koji su sto padaju od korone a koji polomljeni radi leda i klizavice.

DL
dvanaest_legija
08:42 14.01.2021.

Bolnički sustav im je na rubu kolapsa, velike farmaceutske tvrtke ubrzano rade na cjepivu protiv snijega!

CH
chr1s
08:37 14.01.2021.

Ovim tempom imati ćemo milijun mrtvih do proljeća! Predlažem strogi lockdown dok WHO ne osnuje komisiju i donesu stručnu znanstvenu procjenu što i kako dalje. Madrid- drži se, Hrvatska je s vama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije