Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počelo suđenje

Milković i Pacak: Nismo primili 8 milijuna kuna mita!

bojan milković,miroslav pacak
Goran Stanzl/PIXSELL
12.09.2012.
u 10:44

USKOK ih tereti da su od početka 2002. do kraja 2009. uzimali mito kao uvjet za dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima

– Nismo krivi – kazali su to Bojan Milković, bivši direktor Ine, i Miroslav Pacak, bivši voditelj remonta platformi u Croscu, kojima je danas na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog optužbi da su primili mito.

USKOK ih tereti da su od početka 2002. do kraja 2009. uzimali mito kao uvjet za dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima. Prema optužnici mito je iznosilo 5 ili 10 posto od neto vrijednosti izvedenih radova, a USKOK u optužnici tvrdi da su optuženi primili gotovo 8 milijuna kuna mita. Usto se Milković tereti da je dobio i skupocjeni mobitel i umjetničku sliku.

>> Potvrđena optužnica protiv Bojana Milkovića i Miroslava Pacaka

U svom uvodnom govoru Dubravka Krkač, zamjenica ravnatelja USKOK-a, kazala je da će tijekom postupka dokazati sve tvrdnje iz optužnice. Goran Mikuličić, branitelj Bojana Milkovića, naveo je u uvodnom govoru da je cijela optužnica utemeljena na lažnim iskazima svjedoka Petra Elkaza, koji je, kako je rekao Mikuličić, za svoje svjedočenje nagrađen uvjetnom kaznom.

– To je slika koja prethodi ovom postupku i ne baca lijepo svjetlo ni na tužiteljstvo ni na sud – rekao je Mikuličić.

Komentara 3

PR
promill
11:12 12.09.2012.

Mobitel i slika bi ga mogli pokopati na sudu, vjerojatno će samo za to i biti proglašen krivim!

Avatar pupoljak
pupoljak
11:26 12.09.2012.

Ovih osam milijuna kuna nisu niti bitni za tužiteljstvo i gđu Krkač, lako za to. Nego temelj optužnice i naj bitnija stvar u njoj su mobitel i slika. To je kriminal na kvadrat. Svakim danom sve veće i veće bedastoće u tim našim pravosudnim institucijama ( ne ovisnim).

SA
samuel
14:23 12.09.2012.

izgledaju mi pošteno hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije