Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mesić u Kirigistanu

Mesić: Sanader se po nekom zadatku može vratiti u Hrvatsku

mesic
Jurica Galović/Pixsell
31.08.2010.
u 16:04

Mesić je po povratku iz Kirgistana demantirao i medijske natpise o svom susretu sa saborskim zastupnikom HDSSB-a Ivanom Drmićem i novinarkom Sanjom Marketić.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić vratio se danas iz savjetničke misije u Kirgistanu u kojoj je sudjelovao kao predstavnik Programa za razvoj UN-a (UNDP). Tom se prigodom nekoliko puta sastao s predsjednicom Kirgistana Rosom Otubajevom s kojom je razgovarao o stanju na jugu zemlje, gdje su se sukobili većinski Kirgizi i manjinski Uzbeci.

- Krivnju treba individualizirati. Od međusobnog optuživanja nema smisla. Treba vidjeti tko je naložio da se zločini dogode. Na tome sam inzistirao – otkrio je Mesić kojemu je ovo bila prva međunarodna misija u kojoj je sudjelovao kao predstanik UNDP-a. Ali možda ne i zadnja.

– Ako UN tako odluči, zašto ne. No nismo još dogovarali daljnju suradnju – kaže Mesić koji je u Kirgistanu vrijeme iskoristio i za promidžbu Hrvatske.

Mesić je po povratku iz Kirgistana demantirao i medijske natpise o svom susretu sa saborskim zastupnikom HDSSB-a Ivanom Drmićem i novinarkom Sanjom Marketić, samo dan prije nego što je “pukla” afera u kojoj su dotični upleteni u aferu podmićivanja suca Ustavnog suda s ciljem oslobađanja Branimira Glavaša.

– Nisam se susreo s Drmićem i Marketićkom nego s gradonačelnikom Osijeka Krešimirom Bubalom, čiji su Drmić i Marketićka bili gosti – kaže Mesić koji se nije mogao sjetiti o čemu su razgovarali, ali je dodao kako je on posljednja osoba na svijetu kojemu bi se oni povjerili s obzirom na njegove konstantne sukobe s Glavašem.

Mesić se osvrnuo i na navodni povratak Ive Sanadera u Hrvatsku, u čemu ne vidi ništa sporno.

– To je moguće. Zašto se građanin Hrvatske ne bi vratio u Hrvatsku. Može se vratiti po nekom zadatku – rekao je Mesić.

Komentara 30

MA
marko53
17:10 31.08.2010.

Može neka druga slika.Uplaših se od ove.Kao drakula.

FR
franjo
17:58 31.08.2010.

Roso Otujebajeva sto nam ga vrati! Pozovi ga ponovno i zadrzi ga. Nemoj ga vracati u Hrvatsku ,molim te!

KU
kumajela
22:16 31.08.2010.

Gledaj ovu facu! Fotografija godine. Poster za teatar apsurda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije