Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK OPTUŽIO ŠESTORICU

Luster optužen zbog krijumčarenja droge vrijedne 5,6 milijuna kuna

kokain
Ilustracija: DPA/PIXSELL
21.10.2020.
u 14:27

Šest se osoba tereti da su u Hrvatsku prokrijumčarile po pet kilograma heroina i kokaina

Za udruživanje radi preprodaje droge u sklopu zločinačkog udruženja USKOK je pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv šest osoba predvođenih Alenom Markulićem (45) zvanim Luster. Osim njega još su optuženi Siniša Dodoja Šeki (57), Tomislav Blažević Sova (43), Ivan Jerković (36), Darko Milišić (44) i Igor Sarić (51). 

Markulić, Blažević i Dodoja terete se da su od 17. veljače do 27. svibnja 2020.  od nepoznate osobe nabavljali veće količine heroina i kokaina iz Albanije i BiH. Drogu su krijumčarili u Hrvatsku i skladištili je do daljnje preprodaje.

Terete se da su u Hrvatsku prokrijumčarili po pet kilograma heroina i kokaina, a USKOK navodi da je vrijednost prokrijumčarenog heroina na ilegalnom narko tržištu najmanje 2 milijuna kuna, a kokaina najmanje 3,6 milijuna kuna. Prilikom uhićenja u pretragama je nađeno 1,3 kilograma kokaina te dva kilograma heroina kao i više kilograma smjese za povećanje mase heroina, odnosno kokaina. USKOK u optužnici traži i da se svoj šestorici produlji istražni zatvor.

Markulić inače ima legalni posao jer se bavi ugostiteljstvom. Dodoja je pak stari znanac policije jer svojevremeno surađivao s Željkom Maglovom, Zoranom Doždorom Jumom i narkobosom Ivanom Skenderom. Povezivalo ga  se i sa Senkom Perakom iz Zadra, koji  je 1998. ubijen u okršaju s policijom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije