Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvukla novac

Lažna diplomatkinja iz Londona prevarila umirovljenicu (75)

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.02.2018.
u 15:30

Lažnim prikazivanjem činjenica o njenoj sestri dovela ju je u zabludu i navela da prema primatelju u Velikoj Britaniji putem 'Western Uniona' pošalje novac

Nepoznata žena nazvala je u petak, 16. veljače umirovljenicu (75) iz Pleternice  i predstavila se kao djelatnica našeg veleposlanstva u Londonu.

Lažnim prikazivanjem činjenica o njenoj sestri dovela ju je u zabludu i navela da prema primatelju u Velikoj Britaniji putem „Western Uniona“ pošalje novac. Oštećena je povjerovala te uplatila nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Iz PU požeško-slavonske upozoravaju na sve češće slučajeve prijevara u kojima nepoznate osobe s telefonskog broja strane zemlje stupaju u kontakt s našim građanima predstavljajući se kao zaposlenici diplomatskih predstavništava u inozemstvu i traže uplatu novca za člana njihove obitelji.

– Pozivamo građane da, ako dobiju ovakav poziv, dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije uplaćivanja novca, odnosno da stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija i kako ne bi postali žrtve prijevare – upozorili su iz policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije