Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaraženo je dvije trećine pacijenata

Korona u KBC-u Rijeka. Virus na odjel unio pacijent koji je bio u razdoblju inkubacije

KBC Rijeka
Goran Kovacic/PIXSELL
15.10.2021.
u 08:56

Na odjelu je u vrijeme prodora koronavirusa bilo ukupno 27 bolesnika, ali je preostalih osam bolesnika, kažu u bolnici, po izbijanju zaraze bilo negativno na PCR testiranju. Svi oni smješteni su u izolaciju uz potrebnu njegu i bit će ponovno testirani prije povratka na odjel.

Koronavirus prodro je na gastroenterologiju riječkog KBC-a. Zaraženo je dvije trećine pacijenata na tom odjelu, gdje mahom leže teški bolesnici s komorbiditetima, uključujući i pacijente s karcinomom. Oboljelih ima i među medicinskim osobljem, unatoč tome što su svi redom cijepljeni protiv koronavirusa. I većina pacijenata, doznaje se, bila je cijepljena.

Iz uprave KBC-a potvrdili su za Novi list da je zaraženo 19 pacijenata na odjelu, a virus je, kažu, stigao s pacijentom koji je bio negativan na testu, ali je zapravo bio zaražen i nalazio se u razdoblju inkubacije kad i testiranje može iznevjeriti. U bolnici se, tvrde u upravi, provode visoke mjere opreza, pa svi pacijenti prije hospitalizacije moraju obaviti PCR test, neovisno o tome jesu li cijepljeni ili nisu.

– Utvrđeno je da je na Odjelu gastroenterologije 19 pacijenata zaraženo bolešću COVID-19, zbog čega su pravovremeno preseljeni na COVID-odjel uz odgovarajuću gastroenterološku skrb. Nitko od tih bolesnika za sada nije razvio teži oblik COVID-19 – poručuju iz uprave. Napominju da su svi ti pacijenti prilikom prijema u KBC Rijeka imali negativan PCR test za COVID-19.

Na odjelu je u vrijeme prodora koronavirusa bilo ukupno 27 bolesnika, ali je preostalih osam bolesnika, kažu u bolnici, po izbijanju zaraze bilo negativno na PCR testiranju. Svi oni smješteni su u izolaciju uz potrebnu njegu i bit će ponovno testirani prije povratka na odjel.

Svi liječnici i medicinske sestre na odjelu cijepljeni su protiv koronavirusa, no neki od njih dobili su simptome bolesti i nalaze se na kućnom liječenju. Po pojavi zaraze, svi na odjelu hitno su testirani, a COVID-19 potvrđen je zasad samo kod jedne nemedicinske djelatnice koja ga je već jednom preboljela.

– Žurnim izvidom tima za kontrolu bolničkih infekcija u suradnji s epidemiološkom službom, utvrđeno je kako je svih 59 zaposlenika Zavoda za gastroenterologiju u trenutku pojave zaraze imalo negativan PCR test, s izuzetkom jedne nemedicinske djelatnice koja je temeljem ranijeg preboljenja imala važeću digitalnu COVID-potvrdu i u radu koristila zaštitnu opremu – poručuju iz bolnice.

Točnog saznanja o tome tko je donio koronavirus na bolnički odjel i proširio zarazu među pacijentima nema, no najvjerojatnije je riječ o pacijentu koji je na testu kod hospitalizacije bio negativan, a onda je razvio bolest.

– Procjenjujemo da je virus na odjel unesen putem jednog pacijenta kod kojeg je u periodu inkubacije došlo do razvoja infekcije, jer nažalost, karakter bolesti i inkubacijski period ostavljaju rezidualni rizik od širenja zaraze – kažu u upravi KBC-a. Zbog ovog incidenta izražavaju iskreno žaljenje, a pritom naglašavaju da osoblje KBC-a od početka pandemije čini stalne napore da pacijentima osigura najbolju moguću medicinsku skrb i primjenjuje najstrože preventivne mjere da bolnički sustav maksimalno zaštiti od prodora infekcije COVID-19.

 

Ključne riječi

Komentara 32

DU
Deleted user
09:43 15.10.2021.

Jedno je sigurno a to da se cijepljeni uopće ne paze niti drže distancu a sve im se omogućava te na taj način šire virus te su poput trojanskog konja! Cijepljenima je omogućeno masovno okupljanje pod pretpostavkom da cijepljeni se ne može zaraziti, naime i sva pravila ste uskladili sa stajalištem da ako si cijepljen tvoji doma su sigurno, koliko su samo u krivu bili!

DU
Deleted user
09:16 15.10.2021.

"Zaraženo je dvije trećine pacijenata na tom odjelu, gdje mahom leže teški bolesnici s komorbiditetima, uključujući i pacijente s karcinomom. Oboljelih ima i među medicinskim osobljem, unatoč tome što su svi redom cijepljeni protiv koronavirusa. I većina pacijenata, doznaje se, bila je cijepljena." Čista teorija zavjere i ogavni ravnozemljaštvo!

Avatar Džo.Senilio
Džo.Senilio
09:51 15.10.2021.

Kako je ovo uopće moguće? Ja sam bio uvjeren da su mjere našeg Stručnog Stožera apsolutno savršene i neprobojne. Kakva sad inkubacija? Kakvi lažno negativni testovi? Kakvo neučinkovito cjepivo? Nemojte biti teoretičari urote. Smiju li zaraženi tužiti bolnicu i državu? 🤡🤡🤡

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije