Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Pune se bolnice u Hrvatskoj. Od deset bolesnika na respiratoru devet ih nije cijepljeno Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Pune se bolnice u Hrvatskoj. Od deset bolesnika na respiratoru devet ih nije cijepljeno

Pandemija traje jer se ljudi ne žele cijepiti, kažu liječnici s kojima smo razgovarali o stanju u hrvatskim bolnicama. U Zaraznoj bolnici jučer je bilo 88 oboljelih od COVID-19 i desetak slobodnih kreveta, tamo se liječi i jedno dijete
14. listopada 2021. u 20:24 57 komentara 10230 prikaza

Bolnički COVID odjeli se pune, uglavnom više bolesnika pristiže nego što ih se s istih odjela otpušta. Neke su bolnice stoga svoje COVID odjele već proširile, neke to planiraju.

Cut flower industry in Ecuador
VELIKA ISTRAGA
Alarmantan nalaz: Kontaminirani smo. Kancerogenih pesticida ima i u našim krevetima!
Serb shot and policemen injured in Kosovo clashes
VELIKA ANALIZA
Balkan vrije, hoće li se opet zapaliti? Analitičari za Večernji otkrivaju prijeti li Kosovu rat
Umirovljenik kopa po kontejneru
ANALIZA
Kako zaustaviti divljanje cijena: Inflacija ruši standard i prijeti uvođenju eura
 • Avatar Vakserčina
  Vakserčina:

  Aha.... a sad evo malo istine..,......... zvizdačica s Rebra, u ime grupe svojih kolegica i kolega. „Radim u Hitnoj službi u trijaži i reći ću vam zašto se neću cijepiti. Svaki treći pacijent dolazi s ozbiljnom nuspojavom. Neki se žalele ... prikaži još! da im srce tako jako lupa kao da će iskočiti iz prsa, imaju promjene vida, utrnulost, kožne probleme, mladiće i djevojke s miokarditisom, ugruške, tumore, a čak su i moje kolegice imale Bellsovu paralizu. Čudi me da to nitko ne može vidjeti! Mladim pacijentima se govori da je to tjeskoba, sestre u trijaži govore im da su mogli ostati kod kuće i uzeti panadol! Povrh svega, naše dvaput cijepljene sestre pozitivne su na Covid, rade i bolesne, i kažu “moglo je biti gore da se nisam cijepila”. Sada su opasnost za ostalo osoblje.

 • AfganistanskiHrvat:

  Ispravak netočnog navoda. Od deset na respiratoru 9 ih je cijepljeno. Moji susjedi, muž i žena, oboje dva puta cijepljeni, završili u bolnici.

 • marinko.przolica:

  Jedini koliko točni podaci koji su još dostupni su oni iz Izraela i UK. Oni ukazuju da je učinak cjepiva, ako ga promatramo kao cjepivo, izrazito kratkog vijeka učinkovitosti i da stari poboljevaju cijepili se ili ne. U UK zbog ... prikaži još!og visoke procijepljenosti u starijoj populaciji zadnjih mjesec dana očekivano umire više cijepljenih nego necijepljenih. U Izraelu se "narativ" "cijepi se i siguran si' toliko raspao da su ukinuli covid potvrde za dva puta cijepljene. Tako će još malo i kod nas. Nažalost ova priča nije ono što su tvrdili prije godine dana: ne radi se o cjepivu (da štiti dulji vremenski period), nego da se radi o terapeutiku koji stvara određenu zaštitu kažu nekoliko mjeseci.