Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA HDZ-OVKA

Josipa Rimac dobila novi posao u tvrtki povezanoj s obiteljskim biznisom SDP-ove zastupnice

Zagreb: Josipa Rimac nakon četiri mjeseca izašla iz pritvora u Remetincu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
16.07.2021.
u 23:43

Sarajevsko Građevinsko poduzeće GŽP, čija je osnovna djelatnost vađenje kamena, u Hrvatskoj ima samo jednu podružnicu, registriranu u Slavonskom Brodu

Josipa Rimac (41), bivša gradonačelnica Knina i svojedobno jedna od najmoćnijih i najutjecajnijih osoba u HDZ-u, koja je izbačena iz HDZ-a nakon što je prošle godine uhićena zbog sumnji na korupciju, našla je novi posao. Telegramu je iz Građevinskog poduzeća GŽP u Sarajevu, potvrđeno da radi u toj tvrtki.

”Radi ispravnosti informacije, a na osnovu vašeg jučerašnjeg upita vezano za gospođu Josipu Rimac, naknadnim provjeravanjem smo utvrdili da je ipak zaposlenica jedne od naših podružnica. Radi zaštite privatnosti naših zaposlenika ovo je sve što možemo odgovoriti na traženi upit”, stoji u odgovoru kadrovske službe sarajevskog GŽP-a. Dan ranije odgovorili su da Josipa Rimac kod njih ne radi, no tu su informaciju potom ispravili.

Sarajevsko Građevinsko poduzeće GŽP, čija je osnovna djelatnost vađenje kamena, u Hrvatskoj ima samo jednu podružnicu, registriranu u Slavonskom Brodu. Adresa na kojoj je registrirana nalazi se u Lučkoj ulici 8, a Ajka Turalić, osoba zadužena za zastupanje, prijavila je adresu u Ulici Ivana Gorana Kovačića 58 također u Slavonskom Brodu. Te dvije adrese vrlo su zanimljive: u Lučkoj ulici 8 nalazi se i tvrtka Feliks regulacije, čija je donedavna direktorica bila aktualna saborska zastupnica SDP-a Marina Bilić Opačak. Na adresi u Ulici Ivana Gorana Kovačića 58, u Slavonskom Brodu, nalazi se dio uprave PZC Grupe, jedne od tvrtki u vlasništvu obitelji Opačak.

Tvrtka Feliks regulacija, inače, bila je najveći pojedinačni donator predsjedničke kampanje Zorana Milanovića, darovavši ukupno 150.000 kuna. Više Telegramovih sugovornika iz Slavonskog Broda potvrdilo je da Josipa Rimac, nekadašnja ”kninska kraljica”, kako su joj mediji svojedobno tepali, radi u obiteljskoj tvrtki Opačkovih.

Na upit je li zaposlena u Slavonskom Brodu, Josipa Rimac je odgovorila kako ta informacija nije potpuno točna te da je sjedište tvrtke u kojoj radi u Sarajevu. Nije odgovorila znači li to da radi u brodskoj podružnici sarajevske tvrtke GŽP.

Ključne riječi

Komentara 30

IM
imamohrvatsku
23:59 16.07.2021.

We take care of our own.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
23:50 16.07.2021.

Sto na ovo kaže Možemo? Imaju li oni morala uopće!

Avatar anlaser
anlaser
07:25 17.07.2021.

HDZ se brine za svoje i kada je NAMA najteže a vidim po palčevima da uhljebistan odrađuje svoj dio posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije