Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNA DONACIJA DIJASPORE

Hrvati iz Irske poslali pun kamion humanitarne pomoći za Hrvatsku

Foto: Krešo Milorad
1/5
10.01.2014.
u 13:50

Humanitarna pomoć je prikupljanja širom Irske, a uključio se veliki broj građana

Tijekom proteklih godina na tisuće građana Hrvatske otišlo je trbuhom za kruhom u Irsku ali unatoč tome nikada nisu zaboravili svoju Domovinu te imaju osjećaj empatije za sve što se događa. Tako su odmah poslije informacija o razornom potresu u Sisačko- moslavačkoj županiji Hrvatski u Irskoj se organizirali i počeli prikupljati humanitarnu pomoć za područja koja su stradala u razornom potresu. Pun kamion humanitarne pomoći iz Irske je poslan za Hrvatsku.

Prikupljane su razne prehrambene namirnice poput brašna, ulja, riže, šećera, soli, tjestenina, vrećica juhe, ribljih i mesnih konzervi, namaza i slično. Isto tako paketi pomoći iz Irske sadrže i razne higijenske potrepštine kao što su sapuni, šamponi, paste i četkice za zube, jednokratni brijači, suhe i vlažne maramice, toaletni papir, higijenski ulošci ali i osobna zaštitna oprema poput medicinskih maski, zaštitnih odijela, rukavica, dezificijensa i sl.

- Cilj akcije je prikupiti sve potrebno diljem Republike Irske te organiziranim prijevozom prevesti u Republiku Hrvatsku, stajalo je u pozivu namijenjenim Hrvatima u Irskoj.

Humanitarna pomoć je prikupljanja širom Irske, a uključio se veliki broj građana.

1/5
Ključne riječi

Komentara 4

IV
ivanjoksimovic
16:57 10.01.2021.

Malo je s obzirom da je tamo 20% Hrvatske odselilo

DU
Deleted user
18:14 10.01.2021.

A jesu se pretrgli.

KU
kurta10
16:19 10.01.2021.

Lijepo. Možda bi bllo bolje da su skupili novce i kupili to ovdje (negdje bliže). Tko zna koliko je taj kamion "potrošio" novaca. Na zlurade komentare ne treba reagirati. Takvi ljudi su čim se probude prvo ljuti na sebe, a popodne na cijeli svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije