Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADNJI DAN DUŽNOSTI

Hillary Clinton poručila 'zbogom' State Departmentu

'U.S. Secretary of State Hillary Clinton delivers remarks at the State Department in Washington on the deaths of U.S. embassy staff in Benghazi in this September 12, 2012 file photo. Clinton said Dece
Reuters/PIXSELL
01.02.2013.
u 22:20

Clinton (65) je ranije najavila potpuno povlačenje iz političkog života. Naslijedit će je John Kerry

- Svijet je sada sigurnije mjesto - poručila je u petak u oproštajnom govoru Hillary Clinton uzvanicima u State Departmentu. Bivša prva dama napustila je, poslije četiri godine službovanja tijekom kojih je posjetila 112 zemalja i proputovala milijun kilometara, položaj državne tajnice SAD-a, javlja BBC.

Iako je Clinton (65) ranije najavila potpuno povlačenje iz političkog života zbog narušenog zdravlja, malo je vjerojatno da se sljedećih godina neće suočiti s pritiskom iz vlastite Demokratske stranke koja upravo njeno ime veže uz potencijalnu kandidaturu na predsjedničkim izborima 2016. godine.

No Hillary je zasad odlučna u namjeri da uspori životni ritam te se posveti obiteljskom životu, filantropiji i javnom govorništvu. Na mjesto državnog tajnika večeras će biti imenovan John Kerry koji će na privatnoj ceremoniji, bez prisustva novinara, položiti zakletvu.

>>Hillary Clinton: Više se neću vraćati u politiku

Komentara 2

TO
Toni50
22:32 01.02.2013.

¨Sterali su gospođu koja ima problema sa mozgom ... A kriva je -priznala za ubojstva krivih ljudi u Libiji ....

SV
stjepan v.
23:17 01.02.2013.

HVAla joj sto je ucinila za mir u hrvatskoj i drugdje. i njen bill, hvala sto su barem nesto ucinili za dobro a ne kao pokakana evropa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije