Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Milanović:

"Haaški sud će odlučiti da u Hrvatskoj nije bilo genocida"

'18.11.2011., Vukovar - Dan sjecanja na Vukovar, obiljezavanje 20. godisnjice pada Vukovara. Na Memorijalnom groblju zrtava iz Domovinskog rata Svetu misu za sve pokojne i nestale predvodio je nadbisk
'Davor Puklavec/PIXSELL'
07.01.2012.
u 18:22

Milanović je ocijenio da je tužba Zagreba "u službi hrvatskog narativa da je Hrvatska bila žrtva Srbije", a tužba Beograda "u službi srpskog narativa da su se Srbi samo branili"

Međunarodni sud pravde u Haagu će u sporu Hrvatske i Srbije presuditi kako nije bilo genocida, kao što je to učinio kada je Bosna i Hercegovina tužila Srbiju, drži Marko Milanović profesor međunarodnog prava Pravnog fakultetu u Nottinghamu u Velikoj Britaniji, doznaje agencija Beta, a prenose važniji mediji u Srbiji. Milanović je ocijenio da je tužba Zagreba "u službi hrvatskog narativa da je Hrvatska bila žrtva Srbije", a tužba Beograda "u službi srpskog narativa da su se Srbi samo branili" i "sve to je zapravo izvan nadležnosti suda". On tvrdi da će se sud isključivo baviti genocidom, a neće odlučivati o agresiji, ratnoj odšteti, pokradenim umjetničkim djelima i sličnom, jer su Srbija i Hrvatska "pristale samo na tu nadležnost Suda putem Konvencije o genocidu".

- Genocida nije bilo u Hrvatskoj i Haaški tribunal ni u jednom predmetu za Hrvatsku nije našao da je u Hrvatskoj počinjen genocid, a u postupku koji je vođen za BiH, gdje su sukobi bili vrlo krvavi, genocid je utvrđen za Srebrenicu, a ne i za cijelu BiH. Ni Vukovar ni Oluja ne mogu se pravno kvalificirati kao genocid -rekao je Milanović dodajući kako "svi znaju da će Sud reći kako u Hrvatskoj nije bilo genocida ni s jedne ni s druge stane". Pojasnio je da "kada odluči da se neki konkretni zločin ne može okvalificirati kao genocid, Sud gubi nadležnost odlučivanja o odgovornosti za taj zločin", a "problem je što ntiko od političara u Srbiji i Hrvatskoj neće to javno priznati, nego dozvoljavaju opstanak zabluda".

- Hrvatska i Srbija plaćaju odvjetnicima milijune dolara za troškove, a svi znaju da je to uzaludan posao. To je novac poreskih obveznika, a tužbe se ne povlače samo zato da bi se oni držali u zabludi, a političari na tome profitirali - zaključio je Marko Milanović.

Komentara 16

KA
KapetanNemo
18:59 07.01.2012.

Sve je to prepoznatljiva velikosrpska magla ( a podsjeća i na Čaćićevu mađarsku \"maglu\" ), pa se sad traže hrvatske guske koje će bespogovorno nasrnuti u tom zadanom smjeru. Neke od njih već čekaju u redu za utrku do Beograda ( a neke su već na tom putu ).

M1
marin_11
19:02 07.01.2012.

A što bi pravni stručnjak po prezimenu Milanović mogao drugačije ustvrditi - \"nije bilo genocida i najbolje da obije strane povuku tužbe\" - ovo je plaćeni članak srpske diplomacije !!!

IK
Ivan Kamenski
18:45 07.01.2012.

Ako Vukovar nije bio genocid onda nema razloga da taj sud uopce postoji, jer onda nista nije genocid. Srpski pravni \'strucnjak\' Milanovic govori u korist srbije. Zna da srpska tuzba protiv hrvatske nema osnove, pa nas sada zeli uvjeriti dada ce i hrvatska uzba propasti. Mozda i hoce--nista nije iskljuceno kada je korumpirani sud u hagu u pitanju--ali je vukovar nedvojbeno bio genocid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije