Naslovnica Vijesti Crna kronika

Mamićevi satovi vrijedni 1,3 milijuna kuna, ali ima i kopija

No, procjena vrijednosti ručnih satova izdvojena je iz spisa, kao nezakonit dokaz.
05. ožujka 2018. u 16:37 20 komentara 3129 prikaza
Optužno vijeće odlučuje o potvrdi druge optužnice protiv Mamića i drugih
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Čak 617 stranica novih dokaza koje su na oVrbanoviću sječki sud donijeli USKOK-ovi istražitelji, pročitano je na suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru i Milanu Pernaru.

Luka Modrić Muke kapetana Podizanje optužnice velika je nepravda prema Luki Modriću

Prikazan je, tako, i odgovor francuskih tijela po kojima se vidi kako je Dejan Lovren odigrao cijelu utakmicu u dresu Olympique Lyona protiv AS Arlesa, 6. ožujka 2011. u 17 sati, te da je dva dana kasnije u 10 sati imao trening u klubu. Dokaz je to, ističu tužitelji, kako Lovren nije mogao biti u Zagrebu 7. ožujka 2011. pa tako ni, suprotno njegovim tvrdnjama, osobno otvoriti račun u banci te prebaciti 25,9 milijuna kuna na račun Zorana Mamića.

Tužitelji su priložili i procjenu vrijednosti ručnih satova braće Mamić, koja doseže 1,3 milijuna kuna. Pojedini satovi vrijede i po 216.000 kuna, ali u kolekciji ima i kopija. No, taj je dokaz izdvojen iz spisa, kao nezakonit.

- Pokažite nam nalog za vještačenje satova. Ako ga nemate, odbit ćemo izvođenje dokaza. Nećemo mi postupak dovesti u pitanje – upozorilo je sudsko vijeće tužitelje. Iako su pokazali nalog, dokaz je izdvojen, uz objašnjenje da vještačenje treba naručiti sudsko vijeće.

- USKOK i dalje pribavlja dokaze, iako je istraga završila i rasprava traje. Mi kad se obratimo, primjerice, banci i tražimo dokumentaciju, kažu nam da ju ne mogu dostaviti bez naloga suda. Na našu štetu, kolege iz USKOK-a imaju tu privilegiju. Tražimo da se za svaki dokaz dostavi dokaz o načinu pribavljanja – rekao je Mamićev odvjetnik Ivan Stanić.

Optužno vijeće odlučuje o potvrdi druge optužnice protiv Mamića i drugih
1 / 20
Zdravko Mamić
Zdravko Mamić KRATKO, ALI JASNO Evo kako je glavni državni odvjetnik reagirao na Mamićev istup Zdravko Mamić Obraćanje javnosti Mamić: Cvitan želi uništiti mene i Dinamo, ali mu poručujem da neće uspjeti Optužnica protiv Modrića Rušenje Mamićevih svjedoka: Tužitelji neće dopustiti da ih rade budalama
Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • rightside:

    cekam samo jedan dan kad ce "bljesnut" u novinama i po medijima svih vrsta zasto se mamicu sudi bas u osjeku,, i ko je nalozio da tako bude,,)))) i bas me zanima kako ce to odgovorni objasnit,,))))))))pola osijeka to vec ... prikaži još! zna i prica se,, no valjda nitko drugi to nit zeli cuti niti zeli sad prekinut "neodraden posao")))))a mozda se obistini i ona izreka pa ipak nekom dode kraj karijere i prije nego sta je mamica sredio,,)))) no vidicemo,,

  • senior:

    Očigledan slučaj političkog progona GNK Dinamo preko Mamića i svih koji se na bilp koji način povezuju sa Dinamom. Sve za rehabilitaciju nesposobnih u Splitu. Nebi me čudilo da na kraju svega Mamić završi kao nedavno novinar i njegova djevojka ... prikaži još!ka u Slovačkoj. Ovo je balkan i sve je moguće a već je bilo i pokušaja. ako službena držav nije do sad nikoga pronašla nožda je tu , možda???

  • senior:

    Možda sztra iz DORH-a i USKOKA objave preko tiska najnoviju informaciju o dizanju nove kaznene prijave da je Mamić pustio bez njihove dozvole "tihomira" i ekološki ugrozio HR nogomet.