Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica protiv Modrića

Rušenje Mamićevih svjedoka: Tužitelji neće dopustiti da ih rade budalama

03.03.2018.
u 17:07

Modrić sada ima optužnicu, Lovren je pod istragom, Modrićeva punica također, a istraga je otvorena i protiv bivše žene Mamićeva poreznika.

Ni jedan sudski postupak u hrvatskoj povijesti, osim možda onaj zbog Fimi medije, nije povukao toliko posljedica i nije se izrodilo toliko novih istraga kao što je to slučaj s osječkim suđenjem braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru, optuženima za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Nogometaši Luka Modrić i Dejan Lovren iz svjedoka su tako pretvoreni u osumnjičenike za lažno svjedočenje, a pridružila im se i Modrićeva punica, računovotkinja Vesna Juraić. Protiv Modrića je jučer zbog davanja lažnog iskaza na sudu podignuta optužnica.

U četvrtak je, pak, otvorena i istraga protiv bivše poreznikove supruge Tajane Pernar, ali i njezina oca Marka Atlagića i vodičkog poduzetnika Leona Zrnića. Sumnja se, podsjetimo, da je T. Pernar zatražila od svoga oca i Leona Zrnića da sastave lažne ugovore iz kojih bi proizlazilo da je Atlagić iznajmljivao apartmane Zrnićevoj tvrtki Lenox Commerce, od 1997. do 2005. Cilj je, vjeruje se, neistinito dokazivanje porijekla imovine. Poreznika Pernara tereti se, inače, za primanje mita od Zorana Mamića. Vještak je ustvrdio manjak izvora sredstava od 1,3 milijuna kuna, ako se uračunaju primici od prodaje kuće u Zagrebu. Izuzmu li se prihodi od te kuće, manjak je 2,1 milijun kuna. Pernar na sudu, stoga, nastoji objasniti tu razliku.

1/8

– Apsolutno ne vidim razlog zašto bi protiv mene bila otvorena istraga, tek trebam to saznati. To što se navodi, nema veze sa stvarnošću. Bili su potpisani ugovori s Markom Atlagićem, kao i sa stotinama drugih iznajmljivača. Radio sam s njim devet godina, a to je bilo prije 15 godina – kazao nam je poduzetnik Zrnić.

Suđenje Mamićima nedvojbeno privlači pozornost javnosti, ali i pravnih stručnjaka.

– Nikada nisam čuo da je iz jednog suđenja proizišlo toliko novih postupaka. Tužiteljstvo time pokazuje koliko mu je stalo do tog predmeta, ali govori to i o arbitrarnosti u postupanju.

Ne postupa se jednako prema svima. Gotovo da nema sudskih postupaka bez lažnih svjedoka. I to prolazi! Svjedoči to, neovisno o konkretnom predmetu, i da u društvenom moralnom sustavu nešto ne štima, kada se svjedok usudi lagati na sudu. Zašto ih se negdje optužuje, a negdje ne? – rekao je jedan ugledni pravnik i dodao da je slučaj Mamić velik i praćen predmet pa tužitelji neće dopustiti da pred kamerama od njih rade budale.

Dejan Lovren trebao je biti u siječnju ispitan u Osijeku, kao okrivljenik, ali se ispričao zbog igračkih obveza u Livrepoolu. Vesna Juraić već je ispitana, kao i Modrić, a tužiteljstvo je jučer odlučilo podići optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije. Terete Modrića da je na sudu izjavio da je anekse ugovora potpisivao svaki put kada je produljivao ugovor s klubom, te ponovno nakon odlaska u Tottenham zbog navodne promjene računa. Tužiteljstvo tvrdi da je Modrić lagao te da je anekse potpisivao kada je već igrao u Tottenhamu. Čak i kada mu je sudac predočio prijašnji iskaz, Modrić je rekao da tada nije mislio na anekse ugovora.

Komentara 135

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:25 03.03.2018.

Ovdje se jednostavno radi o nekompetentnom Odvjetništvu i Sudstvu i nisu to Mamićevi svjedoci, nego USKOK - ovi.

SU
Surlas
17:49 03.03.2018.

Postovani novinar,ovo nisu Mamicevi svjedoci,svih 82 su svjedoci tuziteljstva.Dakle ako lazu a ne lazu sigurno,onda lazu njohovi jer Mamic i nije predlagao svoje svjedoke.Imam dojam da ti ovo uopce ne razumijes a bolje bi bilo da si sutio da se ne sramotis.

JO
jomarkic
17:41 03.03.2018.

To su sve svjedoci DORH-a čijim iskazima je DORH manipulirao. Treba vidjeti na Youtube kakav cirkus DORH-ovci imaju na sudu u slučaju bankomat, tamo je još veći cirkus s DORH-ovim vještacima koji pojma nemaju o ničemu. DORH s Cvitanom jeje leglo neprofesionalnosti, političke obojenosti i selektivnog rada! Ovo što rade Modriću je zlouporaba ovlasti, kršenje i izopačeno tumačenje zakona te pravni manevar DORH-a koji je očajan jer im se optužnice raspadaju i ova će završiti odbacivanjem jer je obična konstrukcija. Oni Modrća optužuju za lažno svjedočenja, a DORH je taj koji lažno optužuje i konstruira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije