Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarski program

"Branitelje treba uključiti u rad da ne budu pasivna skupina!"

'10.02.2010. Zagreb, Hrvatska - Obljetnica 4. gardiske brigade u restoranu Jarunski dvori.General Damir Krsticevic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
15.11.2011.
u 16:05

Župan Ante Sanader ističe da se razvoj može ostvariti kroz gospodarske zone i Znanstveno-tehnologijski park. U tehnologijskom parku u Splitu poduzetnici će biti oslobođeni svih doprinosa, a namijenjen je isključivo proizvodnji.

Od stotinu lista i političkih stranaka samo su HDZ, Kukuriku koalicija i HSLS spremni predstaviti svoj gospodarski program. To je za nas poduzetnike ponižavajuće i poražavajuće, a svi se kunu u poduzetništvo – kazao je Hrvoje Marušić, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, podružnice Dalmacija.

U organizaciji HUP-a danas su o gospodarskom programu HDZ-a u Splitu govorili župan Ante Sanader, umirovljeni general Damir Krstičević i Željko Tufekčić, gospodarski strateg HDZ-a. Ante Sanader naglasio je da razvoj vide kroz gospodarske zone i Znanstveno-tehnologijski park. U Splitsko-dalmatinskoj županiji predviđeno je 30 gospodarskih zona od kojih je 11 u funkciji. Na Sveučilištu u Splitu studira 25 tisuća studenata kojima treba osigurati radna mjesta. Rješenje je u Znanstveno-tehnologijskom parku u kojem su poduzetnici oslobođeni svih doprinosa. Tamo neće biti skladišta, namijenjeni su isključivo proizvodnim pogonima. Županija je u stalnom kontaktu s Frauchofen institutom iz Berlina s kojim će zajedno pokrenuti proizvodnju solarnih kolektora.

– Interes nam je i razvoj poljoprivrede, moramo aktivirati neobrađene površine i proizvoditi hranu za izvoz – poručio je župan Sanader. Umirovljeni general Damir Krstičević ustvrdio je da je gospodarski program srce.

– Ključna stvar je razvoj. Ne želimo živjeti u povijesti. Nije lako biti poduzetnik – istaknuo je Krstičević. Podsjetio je da je deset godina služio državi, a deset bio u poduzetništvu pa jako dobro zna s kakvim se problemima poduzetnici susreću. Nije lako stvarati novu vrijednost.

– Želimo socijalno odgovornu Hrvatsku. Želimo Hrvatsku pravednu za sve građane, europsku Hrvatsku – rekao je Krstičević. Posebno je naglasio da ne žele smanjivati mirovine ni prava branitelja. No, branitelje treba uključiti u rad, da ne budu pasivna skupina. Treba ih aktivno uključiti u gospodarstvo jer mogu biti pokretačka snaga.

Ključne riječi

Komentara 27

DO
doktorica
16:22 15.11.2011.

mi ćemo........000000000

FE
Felicijen
16:57 15.11.2011.

Trebali bi a bilo bi i dobro.....

DO
doktorica
11:23 16.11.2011.

znakovito je da su svima puna usta branitelja-pred izbore...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije