Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI PREPOZNATLJIV

Amerikanci napravili dokumentarac o 'tri nezaustavljiva poduzetnika': Rimac među njima!

Foto: The Unstoppables
1/4
14.12.2021.
u 10:39

Svetu Nedelju i najsuvremeniji proizvodni pogon u Hrvatskoj posjetila je Nicki Shields, CNN-ova novinarka i voditeljica BBC-jeve utrke Formule E

Hrvatski popularni poduzetnik Mate Rimac našao se među tri nezaustavljiva svjetska poduzetnika prema kojima je napravljen dokumentarac 'The Unstoppables' američke kuće CNBC u u suradnji s konzultanstko-revizorskom tvrtkom EY.

Osim Rimca, dokumentarac dijeli priče i korejskog poduzetnika JungJin SEO, osnivača biofarmaceutske kompanije Celltrion Grup te Carle Walker-Miller, osnivačice energetske kompanije Walker-Miller Energy Services. 

Ovi poduzetnici dijele svoja iskustva i vrijedne lekcije o tome kako ostati odlučan u nevolji i kako ideju pretvoriti u uspješan posao, piše u priopćenju. Svetu Nedelju i najsuvremeniji proizvodni pogon u Hrvatskoj posjetila je Nicki Shields, CNN-ova novinarka i voditeljica BBC-jeve utrke Formule E, koja je razgovarala s Rimcem u filmu. 

- Dokumentarni film „The Unstoppables“ (Nezaustavljivi) slavi tri svjetska poduzetnika koji su prepoznali priliku, bili ambiciozni u tome da je ostvare te ustrajali onda i kada se to činilo nemoguće. Film potvrđuje kako je tako bilo i na Rimčevom poduzetničkom putu kada je ideja električnih automobila bila u povojima i kada se činilo nemoguće proizvesti automobil u Hrvatskoj. Mate Rimac proveo je svoju viziju u djelo, dokazao da se u Hrvatskoj mogu stvarati visokotehnološki proizvodi i iznenadio svijet svojom globalnom konkurentnošću - kao proizvođač serijskih električnih automobila s najbržim ubrzanjem u svijetu - piše. 

- Svima u Hrvatskoj jasno je što Mate Rimac znači za našu zemlju. No, možda nije svima jasno koliko je Rimac doista važan u globalnim okvirima. On čini Hrvatsku vrlo bitnom na međunarodnoj karti inovatora-poduzetnika. Ponosni smo što je upravo on jedan od pobjednika hrvatskog izdanja programa EY Poduzetnik godine te član neovisnog žirija - istaknuo je Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Najavu za dokumentarac možete pogledati OVDJE.

>> VIDEO Mate Rimac objavio majčinu poruku i upozorio: "Čuvajte se prevaranata!"


 

Komentara 4

FA
fajlpz
12:06 14.12.2021.

Koji smo mi narod jad.Zašto mi nismo napravili reportažu?Nikad od nas ništa a naročito ovi zavidni.

SI
sisavac
10:51 14.12.2021.

plaćena promocija i članak. sve autokuće ulažu u startupove diljem svijeta. jedan od 50 nek uspije, oni zadovoljni. nas zanima proizvodnja i dobit. rimac nema još ni jedan auto koji je registriran, niti jedan nema homologaciju... najviše ulaže u reklamiranje, to treba znati. al treba i priznati da mu ide sasvim dobro. mi se zamaramo i nadmudrujemo, kakve aute proizvodi, kolko njih, uspoređujemo s drugima... realnost je da je strani kapital većinski u svim 'njegovim' firmama. nije to više hrvatska kompanija. kao što ni fiat nije talijanski već dugo. nezaustavljiv? u čemu? odite u salon pa kupite njegov auto. nezaustavljiv se činio tesla, al otkad se probudili veliki igrači, udjel mu se smanjuje, plus da proizvodi daleko manje automobila, ima manje prihode, a cijenu dionica napuhuju pr članci. dot com kriza je bila pred 20-30 godina, sad će puknuti za koju godinu i ev kriza.

LL
lijepa_li si
13:30 14.12.2021.

ma bravo! mateeee riiiimac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije