Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIKTATURA, NE DEMOKRACIJA

Zašto Torcida prvo ne prozove sebe za sve loše što radi klubu

Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
24.04.2018.
u 08:47

Torcida se bori za pravednije odnose u hrvatskom nogometu, no uz ovakve “akcije” ta njihova borba gubi smisao.

Kako u svega nekoliko dana urušiti odličan koncept narodnog kluba? Pitajte Torcidu koja je opet urušila sve što Hajduk dobro radi posljednjih godina.

Prvo su u srijedu priopćenjem smijenili vlastitog predsjednika Ivana Kosa, a onda su jučer, poput divljaka, napali igrače svog kluba! To ne rade pravi navijači, već samo huligani koje uopće nije briga za klub. Ili, što je još gore, misle da su iznad kluba. A Torcida posljednjih godina prečesto misli da je iznad Hajduka, svetinje u čiju se ljubav kunu.

Ne samo što smjenjuju predsjednike kako ih je volja, već su najžešći navijači počeli redovito prijetiti, a sada i tući svoje igrače.

Koncept Hajduka kao narodnog kluba u osnovi je vrlo pozitivan, no ne kada u klubu imate huligane koji si uzimaju previše ovlasti. Onda to više nije demokracija, već diktatura. Prozvali su Kosa zbog “hospitalityja” prema sucima, no zašto prvo ne prozivaju sebe za sve loše što rade klubu? Primjerice, za više od 800.000 kuna kazne koje su priskrbili klubu samo zbog bakljadi ove sezone. Zašto navijači nisu prozvali krivca kada je jedan torcidaš na utakmici protiv Dinama šipkom po terenu ganjao suca Zebeca? Zašto se nisu posipali pepelom kada su navijači prije nekoliko mjeseci poslije poraza od Rudeša verbalno prijetili Ohandzi, Kožulju, Savvasu?

Da jesu, možda se jučerašnji incident ne bi ni dogodio.

Torcida se bori za pravednije odnose u hrvatskom nogometu, no uz ovakve “akcije” ta njihova borba gubi smisao.

I zato Hajduk kao klub što prije mora smanjiti utjecaj Torcide, inače će završiti kao Panathinaikos, kojim već 10-15 godina vladaju navijači, a rezultat je taj da su zeleni trenutačno nikada slabiji u Grčkoj, tek 9. na ljestvici.

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
09:37 24.04.2018.

nije to samo jucer g. novinaru ,vec godinama. A veliku ili jednaku odgovornost snosite i vi po portalima ,tv i medijima koji huliganima za svaki njihov ispad dajete medijski prostor i mogucnost da se pojavljuju u njemu. Umjsto kao na Zapdau da se huliganima bavi policija i sudstvo i to - ne deklarativno - vec prakticno , drakonskim kaznama. A tv gasi kameru i novinari ignoriraju iste. To je jedini lijek i tako to rade i vani. Umjesto toga svako medijsko "podgrijavanje" neke tzv. "borbe za bolji nogomet " ili sl. Eskapade -u biti cover za najjobicnije divljastvo i huliganizam , radi kontra efekt. Ti su ljud - huligani, u prvom redu egzibicionisti, ljudi promasena vlastita zivota koji uzivaju kada se njihov divljastvo pojavi na naslovnici portala.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
09:57 24.04.2018.

OH da li to novinarima polako dolazi iz "stražnjica u glave" !?? BORCI za pravedni HR nogomet.....hahaha moš mislit !

KR
kruti217
09:57 24.04.2018.

drug ledinski, a TKO te sad natjeral da promijeniš ploču i napišeš konačno koju ISTINITU za tu drogiranu, orjunašku muladiju???? mamić, šuker, hns, crkva, beus bolan udbaš kvazirichemberg, TKO???? natjerala te jad zbog ipak još jednog u nizu izgubljenog prvenstva, malo si se i ti ponadao prije nedjelje, ihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije