Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trpaona u derbiju

Većina živih ne pamti ovakvo poniženje! Tottenham unakazio United u njegovu domu

Tottenham - Manchester United
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.10.2020.
u 20:22

Arsenal je sa 2:1 pobijedio Sheffield United, dok je u ranije odigranom susretu West Bromwich Albion, koji vodi Slaven Bilić, poražen na gostovanju kod Southamptona s 0:2

U derbiju četvrtog kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je na Old Traffordu deklasirao Manchester United sa 6:1. 

Momčad Josea Mourinha nanijela je Crvenim vragovima jedan od najtežih domaćih poraza u povijesti kluba. Teže su stradali tek tri puta - 0:6 od Aston Ville u ožujku 1914. godine, 0:6 od Huddersfield Towna u rujnu 1930., te 1:7 od Newcastle Uniteda u rujnu 1927.

Tottenham je već nakon prvog poluvremena vodio sa 4:1 postavši prvi klub nakon 1957. koji je na Old Traffordu u prvih 45 minuta zabio četiri gola. Zadnjima je to uspjelo upravo Spursima u susretu u kojem su slavili sa 4:3.

Nije izgledalo da će tako završiti nakon što je domaćin poveo u 2. minuti golom Brune Fernadesa iz jedanaesterca. No, samo pet minuta kasnije bilo je 2:1 za goste.

U 4. minuti je Tanguy Ndombele izjednačio na 1:1, da bi Son Heung-Min u sedmoj zabio za 2:1. Novi problemi za Crvene vragove  stigli su u 29. minuti kada je Anthony Martial isključen nakon što je udario Erika Lamelu.

S igračem više londonski sastav je do kraja poluvremena zabio još dva gola, a strijelci su bili Harry Kane (31) i Son (37). U nastavku susreta Serge Aurier je u 51. minuti zabio za 5:1, da bi Kane u 79. minuti iz kaznenog udarca zaključio golijadu.

Arsenal je sa 2:1 pobijedio Sheffield United, dok je u ranije odigranom susretu West Bromwich Albion, koji vodi Slaven Bilić, poražen na gostovanju kod Southamptona s 0:2 golovima Mousse Djénépa (41) i Oriola Romeua (69).

Tako je West Brom ostao na jednom osvojenom bodu. Hrvatski veznjak Filip Krovinović, koji je i ove sezone na posudbi u WBA-u, ušao je u igru u 64. minuti. 

Na ljestvici vodi Everton sa 12 bodova, ispred Leicestera, Liverpoola i Arsenala sa po devet bodova. Tottenham je peti sa sedam bodova, dok ManU drži skromno 16. mjesto s tri boda.

 

Komentara 1

DI
Diesel
22:28 04.10.2020.

Liverpool je prosao jos gore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije