Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESS KONFERENCIJA

Gvardiol: Pep mi je dobacio nekoliko riječi, moram paziti što izjavim. Sosa: Moja želja je Premiership

Podstrana: Reprezentativci Gvardiol i Sosa na konferenciji za medije uoči utakmice s Walesom
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/5
23.03.2023.
u 13:56

Ključne karike Zlatka Dalića sudjelovali su na druženju sa 'sedmom silom' te najavili Wales

Hrvatska nogometna reprezentacija prekosutra od 20.45 sati na Poljudu igraju prvu utakmicu kvalifikacija za europsko prvenstvo protiv momčadi Walesa. Izbornik Zlatko Dalić morao je napraviti jednu prisilinu promjenu jer je otpao vratar Ivica Ivušić zbog viroze, a naknadno je pozvan Ivo Grbić iz Atletica.

Bundesligaški dvojac iz posljednjeg reda vatrenih Borna Sosa i Joško Gvardiol govorio je na press konferenciji dan uoči dvoboja s Velšanima.

- Nakon uspjeha na SP-u svi smo kao kolektiv jako zadovoljni. Dosta nas je trebalo ispunjavati drugačije zahtjeve nego prije jer smo igrali s jakim protivnicima. Sigurno da smo svi, a i ja osobno, mogli igrati ofenzivnije. Ali protivnici su bili teški i najvažniji je uspjeh koji smo postigli, nadam se da ćemo u ovim kvalifikacijama startati isto tako. Ovo ljeto bi moglo biti vrijeme za moj novi iskorak. Nadam se da ću biti zdrav i dogovoriti se s klubom. Bitno mi je i da Stuttgart bude sretan jer sam tamo pet godina. Ja osobno bih volio doživjeti igranje u Premier ligi - započeo je Sosa.

- Klub nije zainteresiran za moju prodaju ovog ljeta, pričati o ičemu drugome nema smisla. Najbitnije je završiti ovu sezonu u Leipzigu na najbolji mogući način. Guardioli sam pružio ruku i čestitao. Guardiola, veliki trener, mi je dobacio nekoliko riječi, ali zadržat ću ih za sebe - govorio je o svom statusu Gvardiol.

- Prva utakmica je uvijek bitna, treba otvoriti ciklus kvalifikacija na pravi način. Dobro je što igramo doma i što igramo protiv konkurenata za kvalifikaciju na Euro. Mi smo favoriti skupine i moramo se tako postaviti. Mi kao ekipa i država ne smijemo prihvatiti ništa drugo osim da se kvalificiramo. Već smo analizirali Wales, fokus je bio na njima jer su nam prva utakmica. Ova utakmica je možda i najbitnija. Istina je da su dosta izmijenili ekipu, ali to je i dodatni motiv igračima koji su tek došli. Oni će sigurno doći u Split i pokušati uzeti nešto, ali mi imamo dovoljno kvalitete da dobijemo utakmicu - kaže Borna.

- Život mi se nije promijenio nakon SP-a, i dalje sam isti ja. Nadam se da ću zadržati fokus na onome što radim i da ću biti najbolja moguća verzija sebe. Nažalost ne mogu izbjeći pažnji koju dobivam, moram pripaziti što ću izjaviti. Nekada zaželim da te pažnje ima manje, ali moram živjeti s time - otkrio je Joško.

- Svi znamo da je Poljud pokazao da ima najbolju atmosferu u Hrvatskoj. Hrvatsak obožava igrati u Splitu. Drago nam je stadion već dugo rasprodan. To pokazuje koliko je svima stalo doći gledati nas. Želimo ponovno doživjeti atmosferu kao protiv Rusije kada smo se kvalificirali na SP. Takvi trenuci se ne zaboravljaju. Mi osobno želimo pobijediti u obje utakmice. Želimo tri boda protiv Walesa i Turske, ali nećemo se bahato postaviti - izjavio je lijevi branič Stuttgarta.

- Moramo držati fokus 90 minuta. Njihov forte će biti duga lopta na napadača i spuštanje lopte na krila, ali dobrim postavljanjem i koncentracijom možemo to kontrolirati. Luka Vušković? Odlično se razvija i nadam se da će se razviti u vrhunskog stopera, ima brata koji također radi vrhunske stvari, mislim da mu ne treba moj savjet nego da već zna što radi. Nadam se da ćemo jednoga dana igrati zajedno - rekao je Gvardiol o mladom 16-godišnjem braniču Hajduka.

- Na terenu općenito se ne vidi drugačiji odnos prema nama jer smo sada treći na svijetu. Bundesliga je liga u kojoj se ide na glavu u svakoj utakmici, malo tko tu razmišlja protiv koga se igra. U svlačionici malo čak i da. Svima je nevjerojatno kako s malim brojem stanovnika postižemo takve rezultate. Drago nam je to čuti i pokušavamo promovirati našu zemlju kako god možemo. Definitvno su naši rezultati šok za ostale reprezentacije, Nijemci na zadnja dva SP-a nisu napravili ništa, pa se naročito dive nama - mišljenje je Sose.

- Volio bih poboljšati igru glavom, naravno, uvijek se možeš još bolje pozicionirati na terenu. Veselimo se atmosferi na Poljudu, znamo kako je bilo tu protiv Rusije. Nadam se da će se to ponoviti, možda čak bude i bolja atmosfera. Poraz od Cityja nije promijenio moje mišljenje o igranju u Premiershipu, nisam ja sam igrao protiv 11 protivnika. Lekcije iz tog poraza su više ekipne nego individualne. To je i dalje najbolja liga na svijetu u kojom se želim okušati - kazao je Gvardiol i odgovorio na zanimljivo pitanje smatra li Sosu konkurentnom za najzgodnijeg člana vatrenih...

Smatraš li Bornu Sosu konkurentom za najzgodnijeg člana "vatrenih"?

- Ja bih mu prepustio postolje, neka nosi sve. Mogu mu i dati medalju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije