Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 98. MINUTI

U Kataru postignut najkasniji pobjednički gol u povijesti SP-a, sudac je poprilično produžio utakmicu

SP Katar
MARKO DJURICA/REUTERS
25.11.2022.
u 21:23

Nagrada za Irance je stigla nakon 97 minuta i 56 sekundi, najkasnijim pobjedničkim golom u regularnom vremenu u povijesti SP-a.

Nakon što su u teškom prvom kolu primili šest golova od Engleza, ali im i zabili dva, reprezentativci Irana u drugom kolu u skupini B protiv Walesa dramatično su, ali i apsolutno zasluženo došli do svoje prve pobjede na ovom Svjetskom prvenstvu te treće ukupno na Mundijalima. Iranci su bili vrlo opasna momčad u ovom susretu, što vrlo dobro i pokazuje nadmoć u broju udaraca (21:10 za Iran), iako je Wales u svojim nogama imao znatno veći posjed (62:38).

Tek treći vratarski crveni

Sve zanimljivu započelo je u drugom dijelu, točnije u 52. minuti kad su Iranci u jednoj akciji dva puta pogodili vratnicu. Prvo je Azmoun nakon kontre već matirao Hennesseya, ali pogodio je okvir gola, da bi isto desetak sekundi nakon toga učinio Gholizadeh predivnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Nastavio je Iran napadati i stvorio još puno dobrih situacija u idućih pola sata, a u 84. minuti najveću (i jedinu pravu) priliku za Wales imao je Ben Davies kojem je Hosseini vrhunskim refleksom obranio udarac iz daljine. 

>> VIDEO: Dalić gospodski odgovorio izborniku Kanade koji kaže da će sj*ebati Hrvatsku: Mi pričamo na terenu!

U 85. minuti se dogodio ključan trenutak utakmice. Mehdi Taremi izašao je sam u kontru, a snažnim nasrtajem spriječio ga je Wayne Hennesey, velški vratar koji je prvotno dobio žuti karton, no nakon VAR provjere je, bez ikakve dvojbe, utvrđeno da je zaslužio crveni. Hennessey je tako postao tek treći vratar u povijesti svjetskih prvenstava s crvenim kartonom, nakon Gianluce Pagliuce za Italiju protiv Norveške 1994. godine te Itumelenga Khunea za Južnoafričku Republiku protiv Urugvaja 2010. godine.

Iranci, koji su ionako dominirali, ubacili su u još jednu brzinu više, a nagrada je stigla nakon 97 minuta i 56 sekundi, najkasnijim pobjedničkim golom u regularnom vremenu u povijesti SP-a. Joe Allen je slabo očistio loptu, a nju je s 20-ak metara sjajno u donji kut opalio Roozbeh Cheshmi i tako zabio gol koji je prvi izvan kaznenog prostora na ovom Svjetskom prvenstvu. Na to smo čekali čak 17 utakmica i dočekali tek u 42. pogotku na turniru. Zanimljivost kod Cheshmija je da ga protekla dva izbornika, Belgijac Marc Wilmots i Hrvat Dragan Skočić, uopće nisu pozivali u reprezentaciju, sad ga je na iznenađenje svih za SP pozvao Queiroz i očito pogodio.

Velšani su, naravno, s deset igrača krenuli na sve ili ništa, što ih je koštalo nakon kontranapada Irana koji je zaključen u 101. minuti pogotkom Ramina Rezaeiana, koji je iz početne postave izbacio Dinamova Sadegha Moharramija.

Senegal uvjerljiv

Drugo kolo je jučer otvoreno i u skupini A, a domaćin Katar nije uspio popraviti slabašan dojam koji je ostavio nakon poraza protiv Ekvadora (2:0) u prvom kolu. Iako njihov protivnik Senegal uopće nije odigrao kvalitetnu utakmicu, afrički prvaci slavili su s 3:1. Senegalci su poveli s 2:0 preko Dije i Diedhioua, smanjio je Muntari, a konačan rezultat postavio je Dieng. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije