Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA VUŠKOVIĆ

Tinejdžerska senzacija Hajduka golom protiv Osijeka postavila novi rekord hrvatskog nogometa

16-godišnji Luka Vušković debritirao za Hajduk protiv Dinama
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
01.03.2023.
u 19:01

Postao je najmlađi strijelac u povijesti nekog domaćeg natjecanja. Zanimljivo, jučer nije mogao igrati za juniore bijelih u pobjedi protiv Cityja, jer je zaradio crveni karton...

Nogometaši Hajduka u sklopu posljednje utakmice četvrtfinala Hrvatskog kupa gostivali su kod Osijeka u Gradskom vrtu. Na susret su stigli nakon teškog poraza protiv Dinama (4:0) u najvećem hrvatskom derbiju, a priliku je ponovno kod Ivana Leke dobila nekolicina mladih igrača. Jedan od njih je i 16-godišnji Luka Vušković, debitant s Maksimira dva dana po proslavi rođendana koji mu je omogućio dolazak među seniore. 

Sada, sa 16 godina i pet dana, zabio je svoj prvi seniorski pogodak u dresu Splićana, koji su slavili s 2:1. U 21. minuti sraza u Slavoniji, dočekao je ubačaj Filipa Krovinovića na drugoj stativi nakon udarca iz kuta, lopta je dugo letjela, ali nitko iz redova Osijeka nije ju uspio izbiti. Vušković je tako srušio rekord hrvatskog nogometa. Naime, postao je najmlađi strijelac u povijesti nekog domaćeg nogometnog natjecanja.

Dosad je najmlađi strijelac bio Lovro Zvonarek, danas član juniorske momčadi Bayerna, koji je u dresu Slaven Belupa u svibnju 2021. sa 16 godina i 14 dana postigao pogodak protiv Varaždina, kojim ih je tada ujedno izbacio iz prvoligaškog društva. Zvonarek, prema dostupnim podacima najmlađi kapetan u povijesti nogometa - jer nosio je kapetansku traku Farmaceuta - nedavno je debitirao i za prvu ekipu Bavaraca. 

Što se Vuškovića tiče, zanimljivo je da je priliku i danas dobio jer zbog zarađenog crvenog kartona nije mogao biti s juniorima u jučerašnjoj domaćoj pobjedi nad Manchester Cityjem (2:1) u Ligi prvaka. Luka je 2007. godište, a usprkos tome što je stoper, u juniorskom HNL-u ove je sezone u 13 nastupa zabio šest zgoditaka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije