Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULI U BEOGRAD

Srbija zabranila Kosovarima ulazak u državu, sporan im je grb

Igor Kralj/PIXSELL
23.10.2021.
u 23:21

"Rečeno nam je da možemo proći, ali bez simbola Kosova", rekao je čelnik kosovskog boksačkog saveza Latif Demolli.

Srbija je u subotu zabranila ulazak boksačkoj reprezentaciji Kosova koja dolazi na Svjetsko prvenstvo u boksu za muškarce u Beogradu zbog kosovskog grba na njihovoj opremi, objavljeno je iz Kosovskog boksačkog saveza.

"Rečeno nam je da možemo proći, ali bez simbola Kosova", rekao je čelnik kosovskog boksačkog saveza Latif Demolli.

Obraćajući se lokalnim medijima, rekao je kako su srbijanske granične vlasti zatražile od boksača da skinu "državne ambleme s majica koje se nose u ringu i trenirki kao uvjet za ulazak", što su, kako su rekli, odbile učiniti.

Trojica boksača ove momčadi trebala su sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u boksu za muškarce koje počinje u nedjelju u Beogradu.

Srbija nije odmah dala komentar.

Kosovo je službeno priznalo većina međunarodnih sportskih saveza, uključujući nogometnu FIFA-u i Međunarodni olimpijski odbor.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar turskicobane
turskicobane
09:10 24.10.2021.

EP 2005 koje je odrzano u srbiji i CG na otvaranju istog na ceremoniji izlazi 16 dječaka i djevojčica sa majićama koje prestavljaju državu. Jedno dijete nosi bijelu majicu!!! Prestavljajuci Hrvatsku. Toliko o njima.....

SD
sdragan
23:49 23.10.2021.

Sta je sporno? Mogu ucestovati, ali bez drzavnih obiljezja. Nije to nesto sto se vec nije dogadjalo...Na primer, Rusja je ucestvovala bez drzavnih obiljezja na OI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije