Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije

Srbija u sudačkoj nadoknadi ispustila pobjedu, Portugal izborio EP

17.11.2019.
u 17:31

U susretu posljednjeg kola skupine B Portugal je na gostovanju daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Luksemburg s 2-0 osvojivši drugo mjesto u skupini iza Ukrajine koja je već ranije izvadila vizu za Euro

Aktualni europski prvak Portugal izborio je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine i branit će naslov prvaka osvojen 2016. godine u Francuskoj.

U susretu posljednjeg kola skupine B Portugal je na gostovanju daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Luksemburg s 2-0 osvojivši drugo mjesto u skupini iza Ukrajine koja je već ranije izvadila vizu za Euro.

1/0

Srbija, koja je također bila u igri za drugu poziciju, priželjkivala je kiks Portugala, međutim Cristiano Ronaldo i društvo nisu napravili pogrešku premda nisu briljirali. Srbiji ne bi pomogao niti remi Portugala jer je u Beogradu odigrala 2-2 protiv Ukrajine primivši drugi gol u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Portugal je poveo u 39. minuti golom Brune Fernandesa, a sve dvojbe oko pitanja pobjednik razriješio je Cristiano Ronaldo golom u 86. minuti, njegovim jedanaestim u osam susreta.

U drugom susretu Srbija i Ukrajina su odigrale 2-2. Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, ali su Ukrajinci oba puta uspjeli izjednačiti zaključivši natjecanje u skupini bez poraza.

Golove za Srbiju zabili su Dušan Tadić (9-11m) i Aleksandar Mitrović (56), dok su strijelci za Ukrajinu bili Roman Jaremčuk (33) i Artem Besedin (90+3).

Na koncu je Ukrajina osvojila prvo mjesto u skupini s 20 bodova, a dalje ide i Portugal koji je sakupio 17 bodova. Srbija je osvojila treće mjesto s 14 bodova, a novu priliku za EURO tražit će u play-offu. Slijede Luksemburg (4) i Litva (1).

Do sada je plasman na Europsko prvenstvo izborilo 17 reprezentacija, među kojima i Hrvatska. Vizu za EP izvadili su i Austrija, Belgija, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Portugal, Poljska, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska i Ukrajina.

>> Pogledajte video: Luka Modrić na Interliberu

Komentara 14

BL
blekpanther
18:47 17.11.2019.

Bas nam ovih tuzni dana treba ikakva vijest iz Srbije posebno o njihovu fudbalu i njihovu predsjedniku! Ali vecernji je tu da malo povrijedi rane!

PI
pidocha
18:27 17.11.2019.

Veoma lepa i lepršava igra fudbalske reprezentacije srbije.ovaj SMS što vredi blizu dvesto tristo trilijuna nećega čudo od igrača.ovaj tadić(verovatno dobitnik zlatne frenje za 2019)je mešancija mesi-a ronalda,pele-a i garinče zajedno.mitrović centafor kakvog nema nigdi pa ni tamo.da ne zaboravim najveće zvezdu srpskog fudbala,centarfora real madrida koji je dao čeiri gola, jedan iz opsajda,drugi na treningu,treći u prijatelsjkoj,a četvrti je bia u ligi peti ili šeti po redu.....

OR
orehnjača
10:32 18.11.2019.

Pi-pi-pi ...Kak god okreneš opet imaju razloga slaviti poraz i još k tome od antiruskih ukrajinaca su izgubili. Picek jednom picek uvijek. Daleko ste vi od fudbala a da bi došli do nogometa treba još ohoho turnira Hrvatske repke gledati i učiti. Do tada uživajte u kockicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije