Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVILI 81:68

Srbija ostala bez medalje, Francuzi osvojili treće mjesto na Eurobasketu

Francuska - Srbija
Foto: Reuters
1/6
20.09.2015.
u 15:52

Francuzi su do brončane medalje došli pred svojim navijačima u Lilleu nakon što su u borbi za treće mjesto svladali Srbiju sa 81:68.

Košarkaši Francuske osvojili su treće mjesto na Eurobasketu. Francuzi su do brončane medalje došli pred svojim navijačima u Lilleu nakon što su u borbi za treće mjesto svladali Srbiju sa 81:68.

Francuzi su kontrolirali utakmicu i vodili gotovo čitavi susret. Srbija je do prednosti došla tek na početku drugog dijela (20:16), a nekoliko minuta poslije imala je 28:27 i to je bilo sve.

Francuzi su na poluvrijeme otišli s prednošću 37:32 i nakon toga dodali još gasa. Srbija je u trećoj dionici četiri minute bila bez koša, Francuzi su tu četvrtinu dobili sa 21:12 i tu je priči bio kraj. Do kraja utakmice rutinski su održavali vodstvo i osvojili medalju.

Najbolji kod Francuske bio je De Colo sa 20 koševa, a Gobert je ubacio 15. Kod Srba je Bogdanović postigao 14 koševa, dok je Bjelica upisao dva manje.

Večeras u 19 sati na rasporedu je finale Eurobasketa u kojem se sastaju Španjolska i Litva. Finalisti su osigurali izravan plasman na Olimpijske igre u Riju, dok će Srbija i Francuska morati igrati kvalifikacije.

>> Nemam problema kao Zagrepčanin na klupi Srbije

Komentara 62

DU
Deleted user
16:05 20.09.2015.

Ma cekaj. Prije dvije godine je Hrvatska bila cetvrta i Srbi se smijali kako smo losi i da zbog prokletstva necemo nikada uzeti medalju a sada je Srbija (koja je objektivno bolja od Hrvatske) isto uzela drvenu medalju i onda je to gori uspjeh nego sto je Hrvatska ostvarila 2013?

DU
Deleted user
17:15 20.09.2015.

Cestitke francuzima!

GA
Gambit
17:32 20.09.2015.

Očekivani rezultat. Francuzi, relativno gledano, su puno jači od Srbije. Svakako će se obje ekipe naći u Brazilu -- dok će naši gledati OI na telki. Dok naša repka ne počne igrati "iznad svojih mogućnosti", kao nekih na ovom turniru, neće napraviti neki rezultat. A za to ti je potreban malo bolji timski duh, što je Srbiji pomoglo na dva zadnja turnira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije