Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA UTAKMICA

Split srušio Zadrane na Višnjiku! Žuti nakon velike drame poveli u borbi za titulu prvaka

Zadar: Finale doigravanja FavBet Premijer lige, 1. utakmica: KK Zadar - KK Split
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/11
24.05.2024.
u 22:08

Drugoj utakmici također će domaćin biti Zadar i to u nedjelju od 20 sati. Finalna serija igra se na tri pobjede

Košarkaši Splita odmah su oduzeli prednost domaćeg parketa Zadru u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske, u gostima su Splićani slavili u prvom ogledu 85-78 (26-20, 20-20, 18-22, 21-16). Najbolji igrač Splita bio je Lewis Sullivan s 19 poena i 11 skokova. Dobru je pratnju imao u Mati Kalajžiću koji je uz 18 poena imao i pet skokova. Boris Tišma je ubacio 15 koševa, a Shannon Shorter 12 poena uz četiri asistencije i 10 skokova. Luka Božić je bio prvo ime Zadra s 19 poena, pet asistencija i šest skokova, dok je Marko Ramljak dodao 16 koševa uz pet asistencija i četiri skoka.

Splićani su imali odličan ulaz u utakmicu te su brzopotezno stvorili deset poena viška. Nije se dugo čekalo na odgovor Zadra koji je brzo pohvatao konce utakmice te je i vodio velikim dijelom druge četvrtine. Minute prije odmora opet su pripale Splićanima koji su se odlijepili od suparnika i na kraju druge dionice vodili 46-40.

Sve do kraja susreta Splićani su imali blagu prednost, a Zadar je uporno prijetio preokretom. Posljednje minute protekle su u brojnim prekršajima i u izvođenju slobodnih bacanja, a najbolji gostujući igrač u završnici bio je Sullivan. Osim što je bio miran s crte slobodnih bacanja, 15 sekundi prije kraja je upisao napadački skok i ključne koševe za tadašnjih 83-78.

Drugoj utakmici također će domaćin biti Zadar i to u nedjelju od 20 sati. Finalna serija igra se na tri pobjede.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ričard
Ričard
23:52 24.05.2024.

Sad smo korak dalje od velike mješane pizze I dvi originalne CocaColice sa ledon. To je nagrada za prvaka HR u košarci. Titula meni osobno jako draga, ali ne vodi ničemu I nikamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije