Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJEST UTAKMICA

Sjećate li se prošlih utakmica Hrvatske i Japana? Evo kako su 'vatreni' prošli u tri susreta

ARHIVA - FIFA svjetsko nogometno prvenstvo, Hrvatska  - Japan
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
04.12.2022.
u 10:20

Dva od tri dosadašnja ogleda Hrvatske i Japana održana su na svjetskim prvenstvima 1998. u Francuskoj, te 2006. u Njemačkoj, a oba susreta igrana su u natjecanju po skupinama

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Japana do sada su tri puta odmjerili snage međusobno i omjer je izjednačen. Svaka reprezentacija ima po pobjedu, uz jedan neodlučeni ishod. I gol razlika u susretima Hrvatske i Japana je izjednačena (6:6).

Prvi put "Plavi samuraji" i "Vatreni" igrali su u lipnju 1997., na Kirin kupu u Tokiju, a Japan je slavio sa 4-3.

Domaćin je poveo 3-0, a strijelci su bili Takashi Hirano (35) i Kazuyoshi Miura (50, 53). Hrvatska je smanjila s dva gola Aljoše Asanovića (77, 85-11m), no Hiroaki Morishima je u 89. povećao na 4-2. Konačan rezultat postavio je Goran Vlaović u posljednjim trenucima susreta.

Iduća dva ogleda Hrvatske i Japana održana su na svjetskim prvenstvima 1998. u Francuskoj, te 2006. u Njemačkoj, a oba susreta igrana su u natjecanju po skupinama

"Vatreni" su 20. lipnja 1998. u Nantesu slavili 1-0, a pogodak odluke zabio je Davor Šuker u 78. minuti.

Bila je to pobjeda kojom je hrvatska vrsta osigurala plasman u osminu finala nakon što je u prvom kolu slavila 3-1 protiv Jamajke. Hrvatska je na "Coupe du Mondeu" dogurala do trećeg mjesta, dok je Japan ispao u skupini.

Idući i posljednji hrvatsko - japanski okršaj bio je 18. lipnja 2006. u Nurnbergu u susretu 2. kola F skupine. Hrvatska, koju je tada vodio Zlatko Kranjčar, je dominirala cijeli susret, ali nije uspjela probiti japnski zid.

18.06.2006.., Nurnberg, Njemacka a- FIFA svjetsko nogometno prvenstvo. Hrvatska - Japan 0:0. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 21. minuti Darijo Srna je promašio jedanaesterac, a osam minuta kasnije Niko Kranjčar je pogodio gredu. Međutim, ostalo je 0-0. Hrvatska je potom remizirala s Australijom (2-2), te ispala, baš kao i Japan kojem je to bio jedini bod u skupini.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije